• SYLVIA GROESSWANG

Muzikale theatershow Anke Prevoo over Narcisme

WIJK BIJ DUURSTEDE Pianiste-zangeres-comédienne en advocate Anke Prevoo maakte een soloshow over het schokkende, alarmerende, soms ook lachwekkende 'ego-extremisme' in de wereld van nu. Haar eerste try-outshow zal plaatsvinden op 19 januari om 15:00 uur in Theater Calypso in Wijk bij Duurstede (haar woonplaats). Entree 15,- p.p. kaarten aldaar.
De tweede try-outshow vindt plaats op 1 februari om 20 uur in Cultuurtheater De Witte Lely in Utrecht. Entree 15,- kaarten via management@ankeprevoo.com

De geliefde waaraan je kapotgaat, de ex die jou overal de schuld van geeft, de gewetenloze politicus, gevaarlijk stiekeme collega's, selfie-jongeren met opgeblazen ego's, zijn dat allemaal narcisten? En waarom kunnen ze zo hun gang gaan? Gedurende de jaren waarin Anke Prevoo als advocate werkte, ontdekte zij steeds meer geheimen over deze toxische types, in de maatschappij maar ook in haar privéleven. Ze maakte er een studie van.

In dit verhalende concert 'Ego XXL' geeft ze haar opmerkelijke, soms komische visie. Heel persoonlijk, vol losse gekte en intelligentie. Met een fenomenale zangstem, virtuoos pianospelend en vertellend, met sfeervolle filmbeelden. Over manipulatie, eigenwaarde, aanstellers, en echte slachtoffers (bijvoorbeeld Aretha Franklin), en waarom ouders een verplichte opvoedingscursus moeten krijgen. Anke is zelf verantwoordelijk voor alle teksten en muziek, geïnspireerd door zangeressen als Nina Simone, Lady Gaga, Nannerl Mozart en Clara Schumann. Anke werkt samen met een in narcisme gespecialiseerde coach, deze zal aanwezig zijn tijdens de show.

 

OVER ANKE PREVOO Anke speelt piano vanaf haar 3e jaar en vanaf haar 6e jaar componeert ze haar eigen muziek. Zij volgde een klassieke piano- en zangopleiding en studeerde Rechten. Jarenlang werkte zij als advocate. In haar vrije tijd maakte zij deel uit van een muziektheatergroep, waarmee zij meerdere concoursen won. Anke ontmoette de Amerikaanse pianolegende Little Willie Littlefield, hij leerde haar jazz spelen en begeleidde haar naar een professionele muziekcarrière.

Ze veroverde in hoog tempo een breed publiek met haar show The Boogie Lady. Ze heeft inmiddels op vrijwel alle Europese jazzfestivals gespeeld en merkte dat zij zeer gewaardeerd werd om de combinatie van virtuoze zang en pianospel met humor en 'infotainment', over herkenbare psychologische thema's. Met haar nieuw verworven eretitel: 'de Therapianiste', ontwikkelt Anke haar show nu volledig volgens dit concept, vanuit haar eigen ervaringen, om zoveel mogelijk anderen bewuster te maken en te steunen. Fantastische muziek gecombineerd met een lach en een stevige dosis hulpverlening.