De kleine Zeemeermin
De kleine Zeemeermin Boy Hazes

Agenda Calypso van 27 maart tot en met 7 april

26 maart 2024 om 08:14 Podiumkunsten

WIJK BIJ DUURSTEDE De komende week in het Calypso Theater:

Filmhuisfilm: The Zone of Interest, woensdag 27 maart, 20.00 uur. Kampcommandant Rudolf Höss, zijn vrouw Hedwig en hun kinderen wonen naast het concentratiekamp Auschwitz . Ze streven ernaar om hun ideaal leven te leiden en Hedwig is vooral bezig met haar tuin te onderhouden. Een joboverplaatsing dreigt dat plan te doen mislukken, maar Hedwig is niet van plan om te verhuizen.

Filmhuisfilm: Inshallah Boy, dinsdag 2 april, 20.00 uur. Nawal en haar man Ahmad proberen al een tijd een tweede kindje te krijgen. Als Ahmad plotseling in de nacht overlijdt krijgt ze niet echt de tijd om te rouwen want ze raakt verwikkeld in een juridische strijd met haar bemoeizuchtige zwager Rifqi. Volgens Jordaanse wetten heeft de familie van de echtgenoot namelijk recht op een deel van de erfenis als een vrouw geen zoon heeft. Ook blijken eigendomsbewijzen niet goed beschreven te zijn. Uit wanhoop om haar huis en haar leven met haar dochtertje te behouden, verzint ze een list om daarmee de rechtsprocedure uit te stellen en haar leven te ordenen. Geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

Martijn Koning - Overkill, donderdag 4 april, 20.30 uur. Deze voorstelling is uitverkocht. Wilt u op de wachtlijst, stuur dan een mailtje naar www.calypsotheater.nl of bel 0343-591030.

Film: Bob Marley: One Love, vrijdag 5 april, 20.00 uur. Let’s get together and feel alright. Bob Marley: One Love viert het leven en de muziek van een icoon die generaties inspireerde met zijn boodschap van liefde en eenheid. Ontdek voor het eerst op het grote scherm het krachtige verhaal van Bob Marley over het overwinnen van tegenspoed en de reis achter zijn revolutionaire muziek. Geproduceerd in samenwerking met de familie Marley, met Kingsley Ben-Adir als de legendarische muzikant en Lashana Lynch als zijn vrouw Rita.

Tobi Kooiman - Best of 2, zaterdag 6 april, 20.30 uur. Tobi Kooiman is cabaretier en wiskundige. Hij tackelt met zijn gevoel voor logica levensvraagstukken en alledaagse kwesties en neemt op de koop toe dat het publiek ongegeneerd door zijn verhalen heen lacht. In Best Of 2 gaat hij proberen zijn imago op te krikken. Want, aldus Tobi: “De reactie die ik na Best Of het vaakst kreeg kwam van bejaarde vrouwen die dan zeiden: „Ik vond het heel herkenbaar. Mijn kleinzoon is ook autistisch.”
De pers over Tobi Kooiman:
- „Snelle grappen en slimme redenaties in een knap betoog over ratio en de controle van emoties” (Dagblad van het Noorden)
- „Hoe dat hoofd werkt maakt hij aanstekelijk inzichtelijk met beeldende verhalen en rake grappen” (Theaterkrant)
- „Talent voor een coherent verhaal, slimme grappen en opvallende redeneringen” (NRC)

Familievoorstelling: Minimusical De Kleine Zeemeermin, zondag 7 april, 11.00 uur. Beleef de betoverende wereld onder water van De Kleine Zeemeermin in deze mini-musical! Het Zeepaardje is het verrassingsfeestje van zeemeermin Raana haar zestiende verjaardag aan het voorbereiden. Want vorig jaar, toen ze voor het eerst boven water mocht kijken, is dat helemaal in de vissoep gelopen. Tijdens de voorbereidingen neemt het Zeepaardje ons mee in het bekende verhaal van toen.... De leukste liedjes uit de diepe oceaan worden gezongen door de Kleine Zeemeermin met haar schitterende stem en ze vertelt over haar avonturen onder en boven de zee. Naar het bekende sprookje van Hans Christiaan Andersen, voor iedereen vanaf 3 jaar.

Kijk voor het volledige programma op de website www.calypsotheater.nl. Calypso Theater, Markt 4, Wijk bij Duurstede

advertentie
advertentie