• Na het kersenmuseum genieten van de picknick

    De Zonnebloem

Picknick en museumbezoek

COTHEN Donderdag 12 mei bezochten de gasten en vrijwilligers van De Zonnebloem Cothen/Langbroek het kersenmuseum van Theo en Martine Vernooij in Cothen.

RONDLEIDING Na een heerlijk kopje koffie met zelfgebakken cake kregen zij een rondleiding door het kersenmuseum. Martine vertelde de geschiedenis en de gasten konden aan de hand van een film zien hoe de kersenbomen door de seizoenen heen worden bewerkt, in bloei komen, tot uiteindelijk de kersen geplukt kunnen worden. Ook de vele gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijd kwamen nog even naar voren zoals een gehaktmolen, bonensnijmachine en natuurlijk alle attributen die met de kersenteelt, - pluk en -oogst te maken hebben.

[PICKNICK} Hierna werden de gasten door de chauffeurs naar het muziekcentrum in Cothen gebracht waar een aantal vrijwilligers een grote picknick had georganiseerd. De gasten werden getrakteerd op een borrel en er werd geproost. Na de borrel kwam de heerlijke tomatensoep op tafel. De grote verrassing is altijd het heerlijke broodje kroket en een krentenbolletje en tot slot nog de zelfgemaakte vruchtensalade met slagroom.

VOLLE MAAG De gasten kwamen niet uitgepraat over het heerlijke eten en de eetlust werd ruimschoots gestimuleerd doordat er met elkaar gegeten werd. Alles ging op! Iedereen ging met een volle maag en blijde gezichten naar huis. Bij het weggaan sprak mevrouw Van Doorn, die ruim 90 jaar is, de volgende woorden: "Het was allemaal heerlijk, bedankt voor de goede zorgen en je bent nog eens eventjes van huis. Nogmaals dank." Bij het horen van zulke mooie woorden weten de vrijwilligers weer waar zij al het werk voor hebben gedaan.