• Renata, Henny en Nathan Visee in hun winkel aan de Keulenaar.

    Charella Hulsbosch

Woonwinkel van het jaar

Verborgen parel op het industrieterrein

WIJK BIJ DUURSTEDE Een zaak waar kwaliteit en milieu op één staan: dat geldt voor de winkels van de familie Visee. Naast de werkplaats Sloophoutwerk hebben ze woonwinkel HippyShakeWonen en die laatste is in dit jaar ook nog eens bekroond met een mooie prijs.

door Charella Hulsbosch

Woonwinkel van het jaar 2019, het certificaat preikt trots op één van de tafels in de winkel. Mensen reageren vaak verrast als ze links langs het gebouw van IVL lopen, waar aan de achterzijde achter de laatste deur Renata, Henny en Nathan hun zaak hebben. HippyShakeWonen staat voor een betaalbaar én onweerstaanbaar vintage interieur, een mooie blend van vintage en opgeknapte meubels, accessoires en lifestyle items voor de kinderkamer maar ook voor 'grote mensen'.

Renata is maar wat blij met de prijs die ze met haar woonwinkel in ontvangst heeft mogen nemen: ,,Tussen de genomineerden zaten ook winkels in de winkelstraat, dat is toch mooi om daar van te winnen." In een andere ruimte in het pand zit de werkplaats van Sloophoutwerk. De plek waar meubels van sloophout gemaakt worden, nieuwe ideeën worden uitgevoerd en waar alle soorten en maten meubels worden gerestaureerd.

Klantvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij de familie. ,,Iedereen is welkom voor een bak koffie terwijl we aan het werk zijn, of als je gewoon wil kijken en voelen hoe die kast in onze webshop eruit ziet." De webshop is één van de pluspunten van beide bedrijven, zo kan vanaf de bank al georiënteerd worden op een mogelijke aankoop. Welke aankoop dat ook is, het is zeker dat het meubel een tweede leven heeft gekregen. Van een zelf ontworpen meubel gemaakt van het sloophout dat de familie heeft verzameld, tot een uniek stuk dat ze op de kop tikken tijdens inkoopdagen. Renata: ,, We hebben een passie voor meubels uit de jaren 60/70. Ze hebben vaak veel meer charme en een mooie uitstraling. En als je ziet wat voor een goede spullen mensen tegenwoordig weggooien, dat is zonde. Zo onderscheiden wij ons van de meute." In de werkplaats worden meubels gerestaureerd, maar worden ook nieuwe dingen bedacht. Een keukentje voor kinderen in de winkel, helemaal gemaakt van sloophout, is daar een goed voorbeeld van. Henny: ,,Mensen kunnen hier ook komen met een idee, dan zet ik het op papier en gaan we het maken. Het is echt maatwerk. Uit puur houtafval maken wij meubels." Speciale aandacht in de webshop is er voor de vintage meubels die 'custom made' gerestyled kunnen worden. Je kunt zelf de kleur en de keus van het hang- en sluitwerk bepalen. Heb je thuis een meubel staan dat je wilt laten opknappen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.
De familie Visee is op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag aanwezig in de winkel aan de Keulenaar 11. In het weekend op afspraak. De webshops zijn 24/7 open: www.sloophoutwerk.nl en www.hippyshakewonen.nl.

Speciaal voor de lezers van de krant geldt in december 10% korting in zowel de winkel als de webshop.