• de nieuwe groepscursus valpreventie gaat van start

    Anita van Kooten Niekerk

Wijk Balans & Spel; nieuwe groepscursus Valpreventie

WIJK BIJ DUURSTEDE Stichting Wijksport en SBS Sport gaan per 8 januari 2020 de cursus Wijk Balans & Spel voortzetten. Vanuit de vitaliteitstesten in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek is gebleken dat er veel mensen baat hebben bij oefeningen met het doel om stevig op de benen te staan en daardoor niet te vallen.

Als u ouder wordt wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Daarom is het belangrijk om niet te vallen. U krijgt oefeningen op uw eigen niveau en in uw eigen tempo. In de oefeningen is er aandacht voor balans, spel, samenhorigheid, verplaatsen van het lichaamsgewicht en veiligheid in uw omgeving.

De succesvolle cursus in 2019 wordt dan ook vervolgd. De nieuwe cursus loopt van 8 januari t/m 27 mei 2020 en wordt gegeven op woensdag van 12.00 tot 13.00 uur in de sporthal op het sportcomplex Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede. Voor deze cursus zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Voor het aanmelden of informatie opvragen kunt u terecht bij: Giel-Jan Wittenberg van Stichting Wijksport, telefoon 06 33567036, e-mail gieljan@stichtingwijksport.nl of Pieter Barte van Stichting SBS Sport, telefoon 06 11357542, e-mail pbarte@hotmail.nl