• Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 22: Let's celebrate!

In oktober was het Boet, in november was het Mido en 1 december was ik het. Jarig, op reis. Bijzondere dagen, zo ver van huis, en ook een beetje gek. Aan de ene kant heeft de dag een feestelijk tintje met uitgebreid ontbijt, cadeautjes en taart. Aan de andere kant zijn het dagen dat het jammer is dat niemand even kan langskomen, meer nog voor Mido en Boet dan voor mij. Daarentegen is het waardevol te constateren die dagen heel gezellig in te kunnen vullen met z'n vieren. Met het zeer gewaardeerde extra'tje van de vele lieve berichtjes van familie en vrienden. 

De verjaardagen van Boet en Mido hebben we dit jaar surfend doorgebracht, in respectievelijk Peniche en Sagres in Portugal. Een betere activiteit voor hun verjaardag konden ze zich niet wensen. Op skiën na, dat gaat boven alles, maar dat zat er op dat moment niet in. Mijn verjaardag vierden we dit jaar onderweg van Marrakesh, via het Atlasgebergte, naar Ait Ben Haddou. In Marrakesh startten we de dag met een traditioneel Marokkaans ontbijt in het restaurantje op de camping. Daarna begonnen we aan onze tocht door de bergen. Die zagen we al een paar dagen in de verte en nu gingen we er naartoe. 

In Marrakesh lag de temperatuur rond 27 graden. De dag van vertrek was de weersvoorspelling iets minder positief, maar al snel trokken de wolken weg en uiteindelijk verscheen zelfs de zon. Bovenaan de berg lag de temperatuur rond de 6 graden en waaide het, waardoor het buiten guur was. Maar binnen was er taart, koffie, werd er gezongen en blies ik kaarsjes uit. Perfect! Niet alleen het moment overigens, ook de taart. 

Dat zit zo. Taart bakken doen we met enige regelmaat en inmiddels ligt de uitdaging in het maken van combinaties van verschillende recepten. Zo maakten we bijvoorbeeld een keer boterkoek en een keer cheesecake. Allebei lekker. De keer daarna maakten we cheesecake, maar dan met een bodem van boterkoek. Niet gezond, wel héél smakelijk. En voor mijn verjaardag maakte Boet een variatie van boterkoek met een harde laag chocola er bovenop. Top! Die taart aten we dus op die berg, wat zowel de taart als het moment memorabel maakte. De lunch sloegen we trouwens over die dag.

De route voerde ons verder door de bergen en zo arriveerden we aan het eind van de middag in Ait Ben Haddou. De camper parkeerden we op een plek die we voor onszelf hadden, met uitzicht over eindeloos oranjerood gekleurde bergen, valleien en huizen in die kleur. We proostten met Portugees bier, speciaal bewaard voor de gelegenheid, en cola. In de avond aten we pizza's in een restaurantje in het dorp en werden we tijdens het wandelen naar de camper getrakteerd op een prachtige sterrenhemel. 

Dit is hoe de dagen gaan en zo gaat het maar door. Er zijn zoveel dingen die uniek zijn op allerlei vlakken, we rollen van het één in het ander. Half december zien we een deel van de familie, twee weken lang, in Frankrijk. Het is hoog tijd om bij te praten. En we vieren gewoon alles tegelijk. In te halen verjaardagen, Kerst en oud&nieuw. En al het andere wat het waard is om bij stil te staan. Let's celebrate!


__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken.