• Sjamaan Jorge Nopaltzin

    Jorge Nopaltzin

Sjamaan Nopaltzin komt in februari

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijdag 21 februari tot en met zondag 23 februari komt de Mexicaanse Sjamaan Jorge Nopaltzin naar Wijk bij Duurstede. Nopaltzin is geboren in Mexico stad en zijn wijsheid en kennis zijn doorgegeven van generatie op generatie zodat hij bij zijn ceremoniën gebruik maakt van oeroude genezingsmethoden en kennis van de Mayas en Azteken.

Nopaltzin heeft zowel in Mexico als in Europa de Non-profit organisatie Nopalli stichting opgezet. Deze organisatie heeft als doel de inheemse/Mexicaanse cultuur te verspreiden. Verder is deze organisatie toegewijd om ervoor te zorgen dat arme, sociaal achtergestelde Mexicaanse gezinnen op lange termijn gesteund worden. Op deze manier kunnen de Mexicaanse gezinnen in de toekomst zichzelf en hun gezin zelfstandig voorzien van hun basisbehoeften. De organisatie Nopalli zorgt voor een duurzame toekomst voor de huidige en volgende generaties in Mexico. Ook ondersteunt de stichting weeshuizen. Nopaltzin weet uit eigen ervaring goed hoe het is om in armoe op te groeien en geeft de waardevolle les die hierin te vinden is door.

Elke mens heeft een bepaald pad, die hij in zijn leven begaat. Tijdens deze wandeling komen wij ups en downs tegen en bij elke stap laten wij een voetprint achter – onze levenslijn. Onze ervaringen leiden ons in een bepaalde richting. Ze kunnen ons belasten en een negatief effect op ons hebben. Soms kan dit leiden tot ziekte of andere moeilijkheden. Het is belangrijk om deze blokkades uit ons verleden op te lossen en terug te gaan naar onze oorspronkelijke perfectie. Hierna kunnen we weer genieten van een gezond en gelukkig leven.

Sinds honderden jaren wordt in de Azteekse traditie een reinigend en genezend ritueel doorgegeven. Deze ceremonie wordt Tlaxpana genoemd, dat betekent 'gezondheid van de ziel'. Nopaltzin heeft deze helende ceremonie geërfd van zijn voorouders en als ervaren Curandero heeft hij het vermogen om precies te weten waar en op welke manier een persoon hulp en genezing nodig heeft. De ceremonie dient daarbij als essentieel hulpmiddel. Nopaltzin kan tijdens de ceremonie zien waar de oorzaken van problemen en blokkades zijn ontstaan en kan deze door middel van reiniging verwijderen. Daarbij dient hij als een soort brug - een brug om het oude los te laten en het nieuwe aan te trekken.

Bij zijn bezoek in Wijk bij Duurstede kunnen belangstellenden bij Nopaltzin terecht voor healing middels auracleaning, Obsidiaan-Stone-Massages en/of Lymfe massages. Voor nadere informatie en aanmeldingen: Christina van der Velden Tel. 0343-577780 of mail: christmi@casema.nl