• Zaterdag komt Sinterklaas naar Wijk bij Duurstede

    Ali van Vemde

Sinterklaas komt naar Wijk!

WIJK BIJ DUURSTEDE Nog een paar nachtjes slapen en dan komen Sinterklaas en de Pieten aan in de haven. Zaterdag om 10.30 uur zullen ze voet aan wal zetten. Natuurlijk zijn daar ook de toeterpieten en danspieten weer bij. Na een tocht door de binnenstad, waarbij Sinterklaas de kinderen persoonlijk zal begroeten, komt hij rond 12.00 uur aan op de Markt. Hier wordt hij officieel welkom geheten door de burgemeester. 's Middags zijn er theatervoorstellingen in Calypso, dit keer 'De Pietenklas viert feest!' Deze voorstellingen zijn allemaal uitverkocht.

RING VAN SINTERKLAAS Droevig nieuws, want Sinterklaas is een beetje verdrietig. De ring die hij altijd draagt als hij naar Nederland komt is spoorloos verdwenen. Daarom vraagt Sinterklaas aan alle kinderen of zij voor hem een ring willen maken. Het mag er een zijn die Sint om kan doen, maar ook een hele grote, of een die geschilderd, geknipt of geplakt is. Tijdens de intocht kan de ring worden ingeleverd bij de ophaalpieten. Zet wel je naam en telefoonnummer erbij, want er worden tien allermooiste ringen uitgekozen en de makers daarvan mogen op zaterdagochtend 30 november met Sinterklaas en de Pieten komen ontbijten. Wie wil dat nou niet!

Sinterklaas woont ook dit jaar in Kasteel Duurstede tijdens zijn verblijf in Wijk. Van daar zal hij op 6 december ook weer vertrekken naar de boot. Iedereen mag mee om hem uit te zwaaien! Maar gelukkig is het nog lang niet zo ver!