• Vanaf zaterdag is de schaatsbaan er weer

    Ali van Vemde

Schaatsen op de Markt

WIJK BIJ DUURSTEDE Van 14 tot en met 27 december kan er weer volop worden geschaatst door kinderen. Dan ligt er weer een mooie schaatsbaan op de Markt. De organisatie van Schaats bij Duurstede ligt in handen van een aantal vrijwilligers die zich ten doel stelt om de jeugd kennis te laten maken met schaatspret en bij te dragen aan de kerstsfeer in de binnenstad.

Het was een groot succes vorig jaar! Scholen en kinderdagverblijven maakten enthousiast gebruik van de baan. Dit jaar is de baan van betere kwaliteit en zo ook geschikt voor wat grotere kinderen. Er zijn gratis leenschaatsen in verschillende maten of glij-ijzers voor de mini's. Ouders met kinderen zijn ook altijd welkom. Gezellig schaatsen in een Charles Dickens-achtige sfeer met blokhutten, warme chocomelk, glühwein en winterse kou geeft de binnenstad een nog warmere sfeer.

Dit jaar wordt Schaats bij Duurstede extra ondersteund door de VVV en Lions Levefanum waardoor het een serieus jaarlijks evenement kan worden. Op zaterdag 14 december om 14.00 uur opent wethouder Wil Kosterman samen met de Kerstman de schaatsbaan. De baan is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.