• Wietze Smit, Wendy Torbijn en Jos Soons ondertekenen hun geloofsbrieven (archief maart 2018)

    Marcella van Esterik

Jos Soons stapt uit WijkNU

WIJK BIJ DUURSTEDE Vorige week is bekend geworden dat raadslid Jos Soons de fractie van WijkNU gaat verlaten en voor zichzelf gaat beginnen als DuurzaamWijk.

door Kuun Jenniskens

Fractievoorzitter Wietze Smit zegt dat de boodschap van Soons voor hem op een raar moment komt, omdat hij net met het bestuur een nieuwe koers had uitgezet. ,,Ik ben niet altijd goed begrepen. Ik wil graag op de man spelen, en dat met humor. Maar dat mocht ik niet meer, daardoor werd ik soms cynisch. Het liep niet soepel binnen WijkNU, ik moest alles 15 keer laten corrigeren en het bestuur zat erg dicht op de fractie. Er was een duidelijk verschil in aanpak en ik ben blij dat ik mijn oude stijl, met het geven van plaagstootjes, weer kan oppakken.” Wietze verwacht dat raadslid Wendy Torbijn en de steunfractie met hem verder gaan.

Namens het bestuur zegt Leo Kwakkenbos dat ze graag rust in de tent willen brengen en dat ze daarom geen commentaar geven.

Jos Soons heeft inmiddels van de raadsgriffier begrepen dat hij tot aan de verkiezingen op persoonlijke titel aan de slag kan, hij hoeft niet direct eigen partij op poten te zetten.

In dit artikel leest u meer over de beweegredenen van Jos Soons om uit WijkNU te stappen