• Diploma's en medailles voor brandweer

    Gemeente Wijk bij Duurstede

Diploma's en medailles voor brandweer

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 9 november was de jaarlijkse korpsbijeenkomst van de vrijwillige brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht, district Heuvelrug, post Cothen-Langbroek. Tijdens deze feestelijke bijeenkomst reikten de postcommandant en de ploegleiders samen met waarnemend burgemeester Albertine van Vliet-Kuiper, diploma's en medailles uit voor jubilerende brandweervrijwilligers.

DIPLOMA OF MEDAILLE Freek Balk en Martijn Keller volgden de tweejarige scholing tot brandweermanschap en hebben dit met succes afgesloten. Zij ontvingen een diploma.
Cornel Roelofse kreeg de herinneringsmedaille van de Jeugdbrandweer Nederland en is inmiddels gevorderd in zijn opleiding tot brandweermanschap. Matthijs van Eck, Jan de Bie en Henk van Donselaar vierden respectievelijk hun 15, 25 en 30 jarig jubileum bij de brandweerpost. Als blijk van waardering en erkenning voor hun trouwe inzet, ontvingen zij een vrijwilligersmedaille Openbare orde en Veiligheid en/of passende onderscheiding van Brandweer Nederland.

Er werd ook stilgestaan bij de komst van een nieuw lid van het korps, Erwin van de Waerdt, en bij het afscheid van Martijn Raymaekers. Hij treedt uit het korps na 29 dienstjaren.