• Wietze Smit (archief maart 2017)

    Kuun Jenniskens

Bestuur WijkNU is opgestapt

WIJK BIJ DUURSTEDE Het bestuur van de politieke beweging WijkNU, bestaande uit Leo Kwakkenbos, Rob van de Weerd en Willem Edelenbos, heeft WijkNU fractievoorzitter Wietze Smit laten weten dat ze gezamenlijk zijn opgestapt. Leo Kwakkenbos bevestigt dit tegenover ‘t Groentje WijksNieuws.nl.

door Kuun Jenniskens

Wietze Smit zegt dat hij zaterdag een mail van het bestuur heeft ontvangen waarin hun vertrek wordt aangekondigd. Geen van de betrokkenen wil deze mail openbaar maken.

Volgens Wietze Smit zijn zijn uitlatingen in de media van vorige week de druppel geweest. Smit heeft vorige week uitlatingen gedaan dat hij regelmatig het gevoel heeft gehad dat er aan zijn stoelpoten is gezaagd.

Was er opzet in het spel om het bestuur kwijt te raken? Smit: ,,Dat was inderdaad de bedoeling, dat kan ik niet ontkennen. Het WijkNU bestuur zat te dicht op de fractie, terwijl de raadsleden zijn gekozen, en zij niet. Wat mij betreft is dit niet zoals het hoort.” 

Volgens Wietze Smit stappen deze drie bestuursleden niet over naar Jos Soons. Soons meldde een week geleden dat hij als raadslid geen deel meer wilde uitmaken van de fractie van WijkNU. Soons wil verder niet reageren op de ontstane situatie. Vanaf de volgende raadsvergadering zal Soons als éénmansfractie DuurzaamWijk in de Wijkse gemeenteraad zijn werk gaan doen.