• Ouderen bezoeken camping 't Boomgaardje

    Ali van Vemde
  • Camping 't Boomgaardje

    Ali van Vemde
  • Camping 't Boomgaardje

    Ali van Vemde

Ouderen genieten van rondleiding op camping 't Boomgaardje

COTHEN Leuke activiteiten voor ouderen organiseren, dat is wat Joop van Maurik en Albert Stooker in het verleden samen deden. Joop was tot aan zijn overlijden de drijvende kracht. Om ook nu weer iets te organiseren, bedacht Albert Stooker dat het misschien wel leuk zou zijn om een bezoekje te brengen aan camping 't Boomgaardje.

Ali van Vemde

Albert Stooker werkt dagelijks mee op de camping, waar de dochter van zijn vriendin en haar man, Marijke en Joop Mocking, al jarenlang er alles aan doen om hun gasten een zo prettig mogelijk verblijf op de camping te bieden. Toen hij voorstelde aan Joop en Marijke om een dagje te komen kijken waren ze direct enthousiast. Ook de animo bleek groot. Een groep van ongeveer 20 mensen kwam vorige week dinsdag naar de recreatieruimte op 't Boomgaardje. Hier werden zij ontvangen met koffie en gebak.

TROTS Een aantal van de gasten keek hun ogen uit. Velen van hen kenden de plek nog van vroeger, hebben er vlakbij gewoond of gewerkt. Er werden dan ook volop herinneringen opgehaald. Joop Mocking vertele dat hij op deze boerderij is geboren. Het was toen nog een gemengd bedrijf met landbouw, veeteelt en fruitteelt. Op vakantie in Frankrijk kwamen Joop en Marijke op het idee om een camping te beginnen. Het bleek een gat in de markt. In 1998 begonnen ze met 15 plaatsen. In de loop der jaren is het behoorlijk uitgebreid, naar 35 plaatsen nu. De plek en de sfeer worden gewaardeerd, zo blijkt uit de verschillende nominaties en prijzen. Zo werd 't Boomgaardje beste camping, ontving de Zoover Award en een beoordeling van 9.1 van Campercontact - Users Choice. Ze doen er dan ook alles aan om het hun gasten naar hun zin te maken. Er liggen infomatiemappen over de streek, fietsroutes, informatie over restaurants etcetera. De vorig jaar geopende recreatieruimte geeft mensen de gelegenheid om gezellig een kopje koffie te drinken of een maaltijd te bereiden. Ook sanitaire voorzieningen zijn ruim voldoende aanwezig. Het 'happy hour' met een drankje voor één euro en een hapje valt erg in de smaak. Zonnepanelen zorgen ervoor dat aan de eigen stroomvoorziening wordt voldaan. Er is zelfs een AED op de camping aanwezig. Nieuw is dat de camping het hele jaar door open mag zijn. Maar ook fietsers die langskomen zijn van harte welkom om een kopje koffie te komen drinken.

HERINNERINGEN Vol bewondering werd geluisterd. Maar het zelf zien is natuurlijk het allerleukste. Dus na de koffie werd gezamenlijk een rondje over de camping gemaakt. De ruime plekken voor de caravans, de oude hoogstambomen en het weidse uitzicht over de weilanden en het Amsterdam-Rijnkanaal oogstten bewondering. Een aantal campinggasten komt hier al vele jaren lang. Men genoot volop van de rondleiding. Een beetje nostalgie, want herinneringen aan de eigen vakanties vroeger in tent en caravan kwamen terug. Om even een kijkje te nemen in de moderne caravan was geen enkel probleem, men werd gastvrij ontvangen.

Na de rondleiding werden de gasten nog getrakteerd op een glaasje advocaat of een ander drankje.