• Kinderboekenweek

    Piet de Springerschool

Opening Kinderboekenweek obs Piet de Springer

LANGBROEK Woensdag 4 oktober is de Kinderboekenweek van start gegaan. Op de Piet de Springerschool werd deze week in het bijzijn van leerlingen, veel ouders en andere belangstellenden geopend.

Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar 'Gruwelijk eng'. Alle kinderen en leerkrachten waren tijdens de opening dan ook griezelig verkleed. Nadat op het plein het lied van de Kinderboekenweek was gezongen, werd de week op een spannende manier geopend.

SPINNENWEB De oudste (Paul) en de jongste (Zehra) van de school moesten door een heus reuze spinnenweb de school betreden. Nadat zij dit angstige moment hadden doorstaan, mochten de andere kinderen naar binnen. Eenmaal in de school wachtte de volgende verrassing. De hele school was donker met hier en daar een klein lampje en overal spinnen en andere enge monsters. Tot slot werd er in de klassen door andere leerkrachten dan de eigen leerkracht een spannend verhaal voorgelezen.

ACTIVITEITEN Na deze sfeervolle opening kunnen de leerlingen niet wachten om deze week verder aan de slag te gaan met alle activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Op school wordt extra veel aandacht besteed aan boekpromotie en worden veel leesactiviteiten georganiseerd. Op vrijdag 13 oktober wordt de week afgesloten met de uitreiking van de Gouden Griffel, het Gouden Penseel en de Voorleeswedstrijd.