• VNMW organiseert een natuurcursus

    VNMW/IVN Wijk bij Duurstede

Op natuurontdekking in en rondom Wijk bij Duurstede

WIJK BIJ DUURSTEDE De Vereniging Natuur en Milieu, IVN-afdeling Wijk bij Duurstede, organiseert dit jaar een cursus voor iedereen die meer wil weten van de natuur in de omgeving. In vier workshops en vier excursies maakt u kennis met het landschap, met vogels, flora en natuur in de stad.

KENNIS NIET VEREIST, NIEUWSGIERIGHEID WEL Een groep enthousiaste mensen verzorgt deze laagdrempelige cursus. In de cursus komen verschillende thema's aan bod: Natuur en Landschap, Vogels, Planten, Bomen en Natuur in de stad. De cursus bestaat per thema uit een avondworkshop in het verenigingsgebouw aan het Walplantsoen en een excursie naar de goede vindplaatsen. Deze excursies worden lopend en/of fietsend gedaan. De avonden worden niet alleen gevuld met luisteren en kijken, er zijn ook een paar doe-activiteiten en een bijzonder moment. Tijdens de excursies gaan de deelnemers op zoek naar bijzondere verschijnselen, onder, op en boven de grond. De cursusleiders staan open voor vragen en willen zelf ook graag vertellen wat hen zo boeit en waarom.

PRAKTISCHE INFORMATIE De cursus vindt plaats op de volgende data: workshops op dinsdagavond 3 april, 17 april, 22 mei en 12 juni. Excursies op zaterdag 7 april, 21 april, 26 mei (of zondag 27 mei) en 16 juni. Kosten voor deelname € 20,-. Besluit u na deze cursus lid te worden van de vereniging, dan is het lidmaatschap voor dit eerste kalenderjaar gratis. Voor meer informatie zie: www.ivn.nl/afdeling/wijk-bij-duurstede-vnmw U kunt zich voor deze cursus aanmelden door een mail te sturen naar info@vnmw.nl Voor vragen over deze cursus kunt u contact opnemen met Alfred van Kessel, telefoon 06 52471715.