• Ali van Vemde
  • De Horn bracht dit keer het burgemeestersontbijt

    Ali van Vemde

Ontbijtje met de burgemeester

WIJK BIJ DUURSTEDE 25 kinderen van basisschool De Horn brachten vrijdag een ontbijtje aan burgemeester Tjapko Poppens. In de raadszaal van het Huis van de Gemeente genoten zij samen van het Burgemeestersontbijt. Door samen te ontbijten geven de burgemeester en de kinderen het goede voorbeeld. Dit gebeurde in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

Ali van Vemde

Het werd een bijzonder geslaagd begin van de dag. Voordat gestart werd met het ontbijt was er een toespraak van enkele kinderen. Zij vertelden over wat zij vinden dat er goed gaat in de gemeente. Zo hebben we in de gemeente veel groen, voldoende sportgelegenheid en scholen en ook de winkels zijn dichtbij. Maar er zijn ook dingen die beter kunnen, zoals het opruimen van hondenpoep en plastic en sigarettenpeuken. De burgemeester kon zich wel vinden in de kritiek. Ook hij vindt dat er veel goed gaat maar dat er zeker ook verbeteringen mogelijk zijn. Daarna volgde een uitleg over het werk van de gemeenteraad en was er de mogelijkheid om vragen te stellen. En dat deden ze volop. Het was te merken dat de kinderen zich uitstekend hadden voorbereid op het bezoek. Er werden goede vragen gesteld, bijvoorbeeld over hoe je burgemeester kan worden.

CHEQUE Na het ontbijt overhandigde de burgemeester een waardecheque aan de stichting Kinderpostzegels. Dat is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Kinderpostzegels ondersteunt een project met verjaardagsfeestjes voor de hele klas.

NATIONAAL SCHOOLONTBTIJT Het Burgemeestersontbijt in zo'n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dat schenkt voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.