• Revius leerlingen ontbijten met de burgemeester

    Ali van Vemde
  • Een gezond ontbijt

    Ali van Vemde
  • Burgemeester Albertine van Vliet overhandigt de cheque aan Elmina Celovic

    Ali van Vemde

Revius leerlingen ontbijten met de burgemeester

WIJK BIJ DUURSTEDE Voorzien van dozen, met daarin een gezond ontbijt, kwamen 26 leerlingen uit de burgklas V11 van het Revius aan bij het Huis van de Gemeente. In de raadszaal volgde het ontbijt met waarnemend burgemeester Albertine van Vliet. Zij gaven hiermee het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt met als thema: Neem de tijd voor je ontbijt!

Ali van Vemde

De burgemeester onderstreepte met deze gezamenlijke maaltijd het belang van een gezond ontbijt. Daarna was er de tijd om uitgebreid met elkaar van gedachten te wisselen. Zo was er de vraag van de burgemeester wat zij graag zouden willen in Wijk bij Duurstede. "Een zwembad zou toch wel heel mooi zijn en natuurlijk ook een McDonalds." Ook werd de brugklassers gevraagd naar hun ambitie. "Wil iemand van jullie burgemeester worden." Zij mochten alvast de ambtsketen dragen: rechtop staan, schouders naar achteren en een zelfverzekerde blik.

DONATIE AAN HET VERGETEN KIND Voor het ontbijt met de jongeren betaalde de burgemeester symbolisch met een donatie aan Het Vergeten Kind. Dat is dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Deze stichting zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben, omdat er thuis veel problemen zijn. Zo kunnen deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in de maatschappij. Namens het Revius nam mentor Elmina Celovic de cheque in ontvangst van € 250,-. De burgemeester vertelde daarbij: "We doen dit ontbijt niet alleen om met elkaar gezellig te ontbijten, maar ook om stil te staan bij de kinderen die het niet makkelijk hebben."

In de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten een half miljoen kinderen samen gezond op 2.750 scholen. Zo'n 250 burgemeesters in het hele land doen dat ook. Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 17e jaar op rij met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm stichting, de Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.