• Nieuwjaarsduik op GravenBol

    Ali van Vemde

Nieuwjaarsduik op de GravenBol

WIJK BIJ DUURSTEDE Stichting WijkNogLeuker organiseert op Nieuwjaarsdag wederom de Wijkse Nieuwjaarsduik op de GravenBol. Voor de 'bikkels', de echte helden onder ons een absolute must!

Niet door ons uitgevonden, die eer gaat naar de Canadezen (1920) en Scheveningen (1960). Maar sinds lang ook hier een traditie, dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door WijkNogLeuker. Ieder jaar zorgt weer voor verrassingen: van mist en fris tot lauwe plonsen al of niet te water in vreemde creaties. Het weer is onvoorspelbaar maar een creatieve outfit heb je zelf in de hand... verras ons!

DUIKDe warming-up wordt verzorgd door Bob Zijderveld van BobFit. Het startschot wordt dit jaar gelost door Prins Carnaval Joop de 4de van de Brienkneuters. Het programma ziet er als volgt uit: van 11.00 tot 11.45 uur aanmelden en inschrijven; 11.45 uur warming-up; 12.00 uur startschot: lopen en duiken! En 12.05 uur erwtensoep, koffie en warme chocolademelk.

Ook dit jaar wordt de Nieuwjaarsduik gesponsord door Wijkse ondernemers. Slagerij Mulder uit Wijk bij Duurstede en slagerij Zumbrink uit Cothen zorgen er voor dat er na de duik een heerlijke, warme kop erwtensoep met rookworst klaar staat. Koffie en warme chocolademelk worden u aangeboden door WijkNogLeuker.

DUIKTEAM EN EHBO Voor de veiligheid stellen het duikersteam van Brandweerdistrict Heuvelrug en de EHBO vrijwilligers beschikbaar, die na afloop ook graag informatie verstrekken over hun werk want ze zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers!

IJSMUTS Voor iedere 'Nieuwjaarsduiker' heeft de organisatie een echte Wijkse ijsmuts klaar liggen. Maar voor degene 'die kopje onder met de beste outfit gaat' is er een superprijs € 250,-.

Tot 1 januari, 11.00 uur op de GravenBol!