• Stadsdichter André van Zwieten leest zijn gedicht voor

    Ali van Vemde
  • Een volle raadzaal

    Ali van Vemde
  • Chasin' Fingers verzorgde de muziek

    Ali van Vemde

Nieuwjaarsbijeenkomst: terugblik en vooruitkijken

WIJK BIJ DUURSTEDE Burgemeester Tjapko Poppens nam in een volle raadzaal met de vele aanwezigen het afgelopen jaar door. Hij bedankte de hulpdiensten voor de inzet voor onze veiligheid en wist te melden dat de schade als gevolg van vuurwerk tijdens de jaarwisseling vergelijkbaar was met vorig jaar.

Ali van Vemde

Ook stond hij stil bij de gemeenteraadsverkiezing die acht nieuwe raadsleden bracht en het nieuwe college. Dit betekent een nieuwe balans vinden; luisteren naar elkaar, ondanks inhoudelijke verschillen en je inleven in een ander. Maar er gebeurde het afgelopen jaar veel meer. De hoge en lage waterstanden, samenwerking in de regio op het gebied van wonen, werken, mobiliteit en duurzaamheid. Ook het meedenken van inwoners wordt zeer gewaardeerd. Complimenten waren er voor de Wijkse vrijwilligers. En al wonen we in een van de veiligste gemeenten, veiligheid blijft een punt van aandacht.

ONDERNEMERSPRIJZEN Na de Nieuwjaarstoespraak maakte Etske Muis (Wijk in Bedrijf) de genomineerden bekend voor de Ondernemersprijzen die op 7 februari worden uitgereikt. Bij de winkeliers zijn dit: Lindsey's Visspeciaalzaak, Slagerij Zumbrink en Thuys in Wijk. Bij de zelfstandigen: B&B De Nachtdijk, Flair Design en Den Hoed Creatie & Print. Bij de grotere ondernemingen: Van Vliet Kastanjehout, PPC en Van der Sijs Techniek. Stemmen kan via de website van Wijk in Bedrijf.