• Nieuwbouwproject Hortus

    Gemeente Wijk bij Duurstede

Nieuwbouwproject Hortus: Appartemenen, woningen en winkels 

WIJK BIJ DUURSTEDE In het Huis van de Gemeente werd donderdag een informatieavond gehouden over de nieuwbouwplannen op de plek waar nu nog de Hordenhal staat. Rond de tweehonderd belangstellenden bezochten de avond en bekeken de nieuwbouwplannen.

Ali van Vemde

De belangstelling voor woningen is groot. Duidelijk is dat er veel behoefte is aan woonruimte voor ouderen en starters. Dat is goed te merken aan het aantal bezoekers, eerder ook al voor het nieuwbouwproject Nieuw Dorestad, op de plek waar het schoolgebouw De Driehoek staat. Ook in de komende tijd volgen er meerdere projecten met vooral appartementen.

De bouwplannen van projectontwikkelaar AKM-Reales zijn uitgewerkt met een meedenkgroep. Het ontwerp van het bestemmingsplan dat dit plan mogelijk moet maken ligt nu ter inzage. Deze avond was dan ook het moment om alle informatie te bekijken en vragen te stellen. Ook wethouder Jeroen Brouwer was aanwezig. "Dit bouwplan is een aanwinst voor de wijk. Een echte blikvanger met woningen in diverse prijsklassen."

MEEDENKGROEP Tijdens een informatieavond in januari presenteerde AKM Reales de plannen. De projectontwikkelaar, de gemeente en een meedenkgroep van omwonenden en winkeliers hebben deze plannen verder uitgewerkt. In totaal komen er 56 appartementen en 8 woningen. Daarnaast komt er 250 vierkante meter aan ruimte voor nieuwe winkels en zullen de bestaande winkels bij de sporthal terug komen in de nieuwbouw. Ook de parkeerplaats voor het winkelcentrum en de inrichting van het Sluishoofd en de Zeeuwse Steen tot aan de Overloop worden grondig aangepakt.

HORTUS Het plan Hortus kent verschillende types woningen: Ventum, Sol, Terra en Aqua. Type Ventum, aan het Sluishoofd,  bestaat uit 8 royale 5-kamer Drive-in woningen. De woning heeft op de begane grond direct toegang tot de overdekte parkeergarage. De tuin sluit aan op de gemeenschappelijke binnentuin. Deze woningen hebben een eigen parkeerplaats in de overdekte garage en een eigen berging. Type Sol bestaat uit 9 twee-kamer appartementen met balkons en uitzicht op het marktplein. Er is een gemeenschappelijke fietsenberging en de mogelijkheid tot koop van een eigen parkeerplaats. Type Terra bestaat uit 14 twee- en drie-kamer appartementen met tuin of balkon met een eigen berging en de mogelijkheid een eigen parkeerplaats te kopen. Type Aqua, aan de Zeeuwse Steen,  bestaat uit 33 levensloopbestendige drie- en vier-kamer appartementen met royale balkons en uitzicht op het marktplein of park en hebben een eigen parkeerpplaats en een eigen berging.

Belangstellenden die de informatieavond in het Huis van de Gemeente hebben gemist, kunnen vanaf 4 juli naar het informatiecentrum aan het Sluishoofd 5. Dit is geopend op elke dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur, elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur en op zaterdagmorgen van 11.00 tot 13.00 uur. Verdere informatie is te vinden op www.hortus.nu De bedoeling is dat de bouw aan het einde van dit jaar gaat beginnen.