• Wijks Atelier

    Wijks Atelier

Nieuw seizoen Wijks Atelier met enthousiaste docenten

WIJK BIJ DUURSTEDE De vakanties zijn nog in volle gang maar bij het Wijks Atelier wordt alweer hard gewerkt aan het nieuwe seizoen. Het belooft een mooi cursusjaar te gaan worden met nieuwe jonge docenten. Tijdens Kleurrijk Uit in Wijk zal het Wijks Atelier zich laten zien in de Open Hof.

Ali van Vemde

Al jarenlang is het Wijks Atelier een begrip. Voor zowel volwassenen, jongeren en kinderen worden verschillende cursussen verzorgd om iedereen de mogelijkheid te bieden zich creatief en kunstzinnig te ontwikkelen. Vele docenten geven al jarenlang met heel veel plezier les, onder andere in schilderen, fotografie, keramiek, beeldhouwen, kunst, edelsmeden, grafisch ontwerpen. Dit betekent ook dat enkele docenten wat ouder worden en het is iets rustiger aan gaan doen. Heel blij zijn ze dan ook dat een aantal jonge docenten het team komt versterken, zoals bijvoorbeeld Yara de Kok en Elise Vermoolen. Ook met beeldend kunstenaar Nico Heilijgers zijn ze erg blij. Deze kunstenaar heeft zijn sporen verdiend in kunstenaarsland. Het is een enorme vakman. Hij voltooide zijn opleiding aan academie Minerva in Groningen. Hier kreeg hij onder andere les van Matthijs Röling. Voor het televisieprogramma 'Sterren op het doek' schilderde hij Claudia de Breij. Als gastdocent zal hij begin 2019 vijf gastlessen geven.

VOOR IEDEREEN Ron Koevoets is al vanaf de oprichting betrokken bij het Wijks Atelier. "Het is goed om te zien dat het levensvatbaar gebleken is. Belangrijk is het om met de tijd mee te gaan en voor jong en oud iets te kunnen bieden. Omdat we iedere leeftijdsgroep willen bereiken, gaan we bewust in de avonduren weer cursussen geven voor mensen die overdag moeten werken." Maar er is nog meer te doen. Zo kunnen kinderen via Sjors Creatief (vanuit de gemeente) meedoen aan een proefles edelsmeden, schilderen of theaterlessen. Ook het kinderatelier op de woensdagmiddag wordt goed bezocht. Naast alle cursussen zijn er ook verschillende workshops, masterclasses en lezingen. Zo zal op 15 augustus de workshop schilderen op Hindersteyn worden gegeven door Karin Boers. Hoo Man Chan zal weer een aantal interessante lezingen geven. Nieuw hierbij is dat de lezingen worden gegeven in de Graanschuur. Ron Koevoets: "Hoo Man Chan weet zoveel over kunst en weet dat met veel humor te vertellen. De zijpaadjes die hij bewandelt zorgen ervoor dat de bezoekers zeker niet in slaap zullen vallen. Hij blijft boeien.

KLEURRIJK UIT IN WIJK Op zaterdag 1 september presenteren bedrijven, verenigingen en stichtingen zich tijdens Kleurrijk Uit in Wijk. Ook het Wijks Atelier zal deze dag vertegenwoordigd zijn. De docenten laten de bezoekers zien wat er allemaal mogelijk is en geven de nodige informatie. Er zal weer een gemeenschappelijk kunstwerk worden gemaakt waar iedereen aan mee kan doen. Aanmelden voor een cursus kan natuurlijk ook. Voor alle informatie www.wijksatelier.nl