• Nicky's Herstel Hotel

    Van Molen

Nicky's Herstel Hotel

WIJK BIJ DUURSTEDE Een hotel waar gasten kunnen revalideren, dat was de droom van Nicky van Molen. Over de gebeurtenissen schreef ze een boekje. De opbrengst van dit boek komt ten goede aan het Nicky Fonds, een klein particulier fonds om mensen gelukkiger te maken door, waar mogelijk, steun te bieden. 

door Ali van Vemde

Op een prachtige locatie, met zicht op Kasteel Duurstede, was het Herstel Hotel gevestigd. Nicky van Molen (pseudoniem) beschrijft vele bijzondere gebeurtenissen die hier hebben plaatsgevonden. Het moest een plek worden waar mensen zich thuis voelen. Nicky beschrijft wat er allemaal bij komt kijken om dit voor elkaar te krijgen. Ze ontwierp het Herstel Hotel zelf, met het idee dat mensen die het hek binnenrijden, aangenaam worden verrast. En sfeervol was het. De aankleding, haar gevoel voor stijl en haar zorg voor de gasten maakten het tot een bijzondere plek.

Niet alleen over het Herstel Hotel, waar zelfs een prinses logeerde, ook over haar jeugd vertelt Nicky uitgebreid. Over haar liefde voor bloemen, de tijd die ze in het buitenland doorbrengt en de liefde van haar leven, Jan. Samen krijgen ze drie kinderen, twee zoons en een dochtertje dat helaas maar drie maanden oud mag worden. Ze opent een winkel in Doorn en haar zijden boeketten trekken overal de aandacht. Ook de medische zorg trok haar en daarom besloot ze een Herstel Hotel te beginnen. Dit doet ze in 'De Wildkamp'. Nicky weet dit in korte tijd te realiseren. De styling doet ze zelf.

De gasten hebben het naar hun zin, maar door de wisselende bezetting en veranderingen in het persoonsgebonden budget, voelde Nicky zich gedwongen te stoppen. Dankbaar dat ze haar droom voor de volle 100 procent had kunnen waarmaken.

Het boek is verkrijgbaar bij boekhandel Pettinga.

WIN HET BOEK Win een gratis exemplaar! Stuur voor dinsdag 26 maart een mail, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl . Onder de inzenders verloten we het boek. Het boek Verdwaald in de tijd' is gewonnen door Tineke Meijers. Proficiat!