• Het Bluespodium met Benjamin Streuper als docent

    wvdkraats

Nieuw Wijks Mondharmonica record!

WIJK BIJ DUURSTEDE BluesinWijk organiseerde in haar 10-jarig bestaan meerdere workshops mondharmonica waar uiteindelijk ruim 250 mensen groot plezier aan beleefden. Het maximum aantal deelnemers bij de worshops in 2011 en 2012 in café Ome Ko lag rond de 70. Dat aantal verbeteren werd de inzet van een nieuwe workshop afgelopen zaterdagmiddag op het Bluespodium tijdens KleurrijkUitinWijk.

Als een soort verjaarscadeau konden bij voorinschrijving 75 liefhebbers gratis een mondharmonica bemachtigen. Daar was veel belangstelling voor en al snel waren deze vergeven. Wie daar echter naast greep kon zaterdag alsnog een exemplaar aanschaffen voor slechts €7,50. Ook brachten heel wat mensen hun eigen mondharmonica mee.

Bluesmuzikant Benjamin Streuper uit Arnhem was aangetrokken als workshopleider. Hij toverde het podium op het terras bij café de Veldpoort om tot een soort klaslokaal en had als speciaal cadeau ook nog een band meegenomen. Al om half twee meldden de eerste belangstellenden zich bij de verkoopstand van Blues in Wijk en om stipt 14.00 uur begon de openluchtles met zo'n 80 deelnemers en tientallen toeschouwers.

Benjamin legde op duidelijke en vermakelijke manier uit wat je allemaal kunt met zo'n bluesharp, de band speelde een paar noten voor en al na een kwartier klonken de eerste gezamenlijke deuntjes over de Veldpoortbrug. Met veel enthousiasme en plezier werd het een vrolijke boel. Aan het eind van de workshop speelden band en deelnemers samen een stukje blues.

Eén van de deelnemers verwoorde het afloop zo: "Ik had nog nooit een instrument bespeelt en bleek niet de enige te zijn hoorde ik om mij heen. Maar tot mijn grote verbazing was het, precies zoals Benjamin ons vertelde, helemaal niet zo moeilijk en speelden we met zijn allen een heel leuke afsluiter. Wat een leuke ervaring was dit".

Willem van der Kraats, bestuurslid van de jarige Wijkse bluesclub was enorm blij en tevreden met deze grote opkomst en dat, na al drie uitverkochte bluesconcerten in 2019, ook deze workshop weer een nieuw record opleverde. De blues leeft in Wijk, dat is wel duidelijk.