• Smartlappenkoor Tranen met Tuiten

    rob neleman
  • De Driemasters

    De Driemasters

Korenavond in Dorpshuis De Toekomst

LANGBROEK Shantykoor De Driemasters uit Driebergen en smartlappenkoor Tranen met Tuiten uit Langbroek zullen op zaterdag 26 oktober te zien en te horen zijn in Dorpshuis De Toekomst aan het Prinsenplein. Het wordt een muzikale avond met liedjes om naar te luisteren en lekker mee te zingen.

Ali van Vemde

Maaike en Matthijs van Ee zijn de initiatiefnemers en organiseren deze korenavond. Zij hopen op een gezellige avond. "We hebben een prachtig nieuw dorpshuis waar al veel wordt georganiseerd. Maar er kan nog wel wat meer bij. In het verleden werden in het oude dorpshuis ook al dit soort avonden gehouden, en wij vinden dat het ook hier hoort." Vanuit zijn periode in het bestuur van de Schapenmarkt waren de contacten met de koren er al. "We hopen dat we er een jaarlijks terugkerende activiteit van kunnen maken."

KOREN Shantykoor De Driemasters uit Driebergen bestaat sinds 2004 en telt ruim 50 leden. Het repertoire bestaat uit liederen uit het zeemansleven en er wordt in het Nederlands maar ook in het Engels en Duits gezongen. Gezelligheid staat voorop, zo is er na iedere repetitie een gezellige nadronk. Smartlappenkoor Tranen met Tuiten uit Langbroek bestaat al sinds 1995. Het begon met vier dames die zongen op de Kerstmarkt, nu telt het koor zo'n 45 leden uit de wijde omgeving. Inmiddels is het een koor waar je niet meer omheen kan, al gaat het de leden vooral om het plezier in het samen zingen.

GEZELLIGE AVOND Beide koren zullen twee maal een optreden van een half uur verzorgen. Daar tussendoor is een pauze. Het programma begint om 20.00 uur, vanaf 19.30 uur is de zaal open. Na afloop is er de gelegenheid om nog even gezellig na te praten met een hapje en een drankje. Kaarten à € 5,- zijn te koop bij administratiekantoor Van Ee, Prinsenplein 2, telefoon 085 4857120.

ACTIVITEITEN DORPSHUISEr zijn nog veel meer leuke activiteiten bij Dorpshuis De Toekomst. Zo kunt u er biljarten, houtsnijden en koersbal spelen. Ook is er een ouderensoos, een handwerkcafé en repaircafé. Schietvereniging Tref heeft hier oefenruimte en Smartlappenkoor zoals Tranen met Tuiten heeft haar thuisbasis. Daarnaast zijn er sportieve activiteiten, zoals bewegen voor ouderen, salsadans en Griekse dansen. Voor het hele programma zie de activiteitenkalender op de website van dorpshuislangbroek.