Wout Nijland: ,,Verbinden is zo belangrijk
Wout Nijland: ,,Verbinden is zo belangrijk" John van Hese

Wout Nijland zingt in Odijk voor het goede doel

11 april 2024 om 10:55 Muziek

ODIJK Op zaterdag 20 april zal Wout Nijland optreden in het Witte Kerkje aan de Zeisterweg in Odijk. Het betreft een concert dat gratis toegankelijk is en waar alleen via een collecte een bijdrage wordt gevraagd voor het Parkinsonfonds. Paul Zeef, bestuurslid van de Protestantse gemeente Odijk, vertelt er meer over.

door John Beringen


,,Het optreden van Wout staat in het kader van ‘Open Podium’ zoals dat is opgezet in het Witte Kerkje,” laat hij weten. ,,Dat vormt voor kleine muziekgezelschappen een mogelijkheid om op te treden. Enerzijds is gebleken dat daar veel belangstelling voor is en anderzijds is het voor een gezelschap een leuke manier om wat meer bekendheid te krijgen. En voor de bezoekers is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met diverse zang- en muziekkunsten.” Zeef voegt er aan toe dat de ruimte minder geschikt is voor grote gezelschappen. ,,Dat heeft weer te maken met de akoestiek”, verduidelijkt hij. ,,Als je een groot koor hier zou laten zingen, dan krijg je dusdanig veel galm dat de geluidskwaliteit heel slecht wordt. De muren absorberen niets, maar kaatsen alles terug.”

Hoe ziet het programma er uit? Zeef: ,,De uitvoering begint op zaterdag 20 april om 15.00 u. De inloop start om 14.45 u. Dan is er een pauze om 15.45 u waarbij men tegen kostprijs een drankje kan gebruiken. Het concert zal eindigen om 17.00 u; dat kan iets uitlopen als er nog een toegift is. De toegang is gratis; er wordt wel een kleine bijdrage gevraagd voor het Parkinsonfonds. Het Witte Kerkje is gelegen aan de Zeisterweg 34 te Odijk.”

OVER WOUT NIJLAND

Nijland is zowel muzikant, ondernemer en idealist. Hij richtte het orkest ‘The Jeans’ op waarbij het memorabele feit mag worden vermeld dat politicus Joop den Uyl ooit danste op de muziek van Nijland en zijn band. ,,De diepere drijfveer in mijn werk is dat ik festiviteiten creëer waar mensen plezier aan beleven, maar waar ook een boodschap is waar te nemen”, laat hij weten. Bij de Pasar Malams, die hij niet alleen in deze regio maar ook elders in het land op touw heeft gezet, kwam dat vooral tot uiting in de aandacht voor de knellende situatie van mensen in Papua Nieuw Guinea, de Molukken en Indonesië. Bij de Pasar Malams, die hij niet alleen in deze regio maar ook elders in het land op touw heeft gezet, kwam dat vooral tot uiting in de aandacht voor de knellende situatie van mensen in Papua Nieuw Guinea, de Molukken en Indonesië. Bij andere evenementen, onder andere de Goud van Oud-festivals, legt hij veel nadruk op de ‘Indo-rock’ als bewijs hoe verschillende culturen elkaar kunnen versterken. ,,Wederzijds respect luidt de boodschap”, laat hij weten.

advertentie
advertentie