• Molen Oog int Zeil

    Ali van Vemde

Molen zoekt hulp! Restauratie zal zo'n vier weken duren

COTHEN Korenmolen Oog int Zeil, aan het Molenplein, zal enkele weken worden gesloten. Dit is nodig omdat in die periode verschillende werkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Zo is de stelling in zeer slechte staat. De liggers (balken) en de vloerplanken van de stelling - dit is de omloop rondom de molen op 7,5 m hoogte - moeten worden vernieuwd. Molenmaker Verbij uit Hoogmade gaat deze klus uitvoeren.

Ali van Vemde

Ook moet de kap van nieuwe dakbedekking worden voorzien en de vang, oftewel de molenrem, moet worden gesteld. Deze ingrijpende restauratie brengt behoorlijk wat kosten met zich mee. Ook zal hierdoor de molen gesloten zijn van 23 augustus tot 6 september. Tijdens Open Monumentendag zijn de molen en molenwinkel weer open.

FINANCIËLE STEUN Het molenteam is nog op zoek naar financiële middelen. Molenaar Joop Boekweit: "Het is nu de gelegenheid om de rompverlichting, die bestaat uit vier halogeenschijnwerpers, te vervangen door vier LED schijnwerpers. Dit zal aanzienlijk minder verbruiken en gaat langer mee en dat zal flink in de kosten schelen. Wij zijn op zoek naar bedrijven die deze LED verlichting willen sponsoren." Geïnteresseerden kunnen contact opnemen via oog-int-zeil@ziggo.nl Iedereen die de molen van Cothen een warm hart toedraagt kan een donatie overmaken. Kijk op de website www.oog-int-zeil.nl voor meer informatie of loop eens binnen in de molen als deze draait.