• Gedragen haat van M.P.O. Books

    M.P.O. Books

Misdaadroman van M.P.O. Books

Lees & luister

REGIO Deze keer een misdaadroman van een bekende auteur, M.P.O. Books. Niet zomaar een misdaadroman, maar een die zich voor een groot deel afspeelt in Wijk bij Duurstede. Het verhaal is niet nieuw want in 2006 verscheen de eerste druk van 'Gedragen haat'. Nu is er een herdruk, waarbij het verhaal hetzelfde is gebleven, maar de tekst is opgefrist.

Ali van Vemde

Het team van politiedistrict Heuvelrug krijgt te maken met een ontvoering. Dit gebeurt op de parkeerplaats bij een supermarkt in Doorn. Als het slachtoffer vermoord wordt gevonden in Wijk bij Duurstede, wordt duidelijk dat de dader vervuld moet zijn geweest van haat. Langzaam wordt duidelijk wat er precies is gebeurd en wie hier voor verantwoordelijk is. Een boek dat van het begin tot het eind blijft boeien. Niet alleen vanwege de brute moord, maar ook wordt de lezer betrokken bij het privé leven van de teamleden van district Heuvelrug. Zo wil John van Keeken rigoureuzer optreden en heeft Ronald Bloem, de vaste assistent van Bram Petersen, relatieproblemen. Dit maakt de samenwerking niet altijd gemakkelijk. Maar na het nodige speurwerk wordt duidelijk wie deze moord op zijn geweten heeft. We maken kennis met Kars Becker, de ontvoerder, die bij zijn oma aan de Peperstraat woont. Maar is hij ook de dader van deze verschrikkelijke moord? En hoe zit het met het slachtoffer, wat voor jongen was hij?

'Gedragen haat' is uitgegeven bij E-Pulp Publishers, www.e-pulp.nl Voor meer informatie: www.mpobooks.nl

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 27 november een mail, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Oog voor de schepping' is gewonnen door Janneke Bijman. Proficiat!

In 'Lees & Luister' bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte: groentje@bdu.nl