• Gerrie van der Horst te midden van de kabouters

    Ali van Vemde
  • De kabouters zitten klaar voor de EK wedstrijd

    Ali van Vemde

Mijn verzameling: Gerrie van der Horst met een tuin vol kabouters

COTHEN Mensen verzamelen graag. Dat kan van alles zijn, van postzegels tot serviezen. De afgelopen weken  is het Wijks Nieuws op zoek gegaan naar mensen die een mooie verzameling hebben en daarover wilden vertellen. Over twee weken volgt de laatste in deze serie.

Ali van Vemde

Na de oldtimerverzameling van Cees van Eck uit Cothen, de miniatuurschoentjes van Korrie Smit uit Wijk bij Duurstede en de fietsenverzameling van Jan van Tellingen uit Wijk bij Duurstede is het deze week Gerrie van der Horst uit Cothen die vertelt over haar verzameling kabouters. Het meest opvallend is de voortuin, maar ook in huis staat alles in het teken van de kabouter. Op schilderijen, in de kast, op de schouw en in de vensterbank, ze zijn overal. Hele kleine, maar ook hele grote en natuurlijk een groot aantal met een verhaal.

MOOIE COLLECTIE In de woonkamer is een mooie collectie Rien Poortvliet kabouters te vinden. Ook schilderijen van Cothenaar Hans Scholman, voor haar speciaal voorzien van kabouters. Maar de kabouters in de voortuin treken toch wel het meest de aandacht. Het is dan ook de moeite waard om ze eens goed te bekijken. Ook worden er regelmatig kabouters bij hen gebracht of zomaar in de tuin gezet. Van de gemeentewerf kwamen ze pas geleden een prachtige Rien Poortvliet kabouter brengen die iemand daar had afgeleverd. Dat vonden ze toch zonde en aangezien iedereen de kaboutertuin kent, werd deze maar hier naar toe gebracht. Ze zijn er blij mee.

VANDALISME Helaas gebeurt het regelmatig dat er kabouters uit de tuin meegenomen worden, vaak in de nacht van zaterdag op zondag. "Dat ze de kabouters mee nemen en ergens neerzetten is nog tot daar aan toe, maar ze worden ook wel eens vernield of midden op de weg gezet. Als er dan een auto aankomt, zijn ze allemaal kapot. Dat vinden we heel erg zonde." 

Lees alles over deze bijzondere verzameling in het Wijks Nieuws van 9 augustus.