Met de klas naar het filmhuis

WIJK BIJ DUURSTEDE Veel kinderen weten wel wat film is. Of hoe een bioscoop er van binnen uitziet. Wat veel kinderen echter meestal niet weten, is hoe film nu eigenlijk precies wordt gemaakt. En wat daar allemaal bij komt kijken. Tijdens het project 'Filmklas: Van film tot filmhuis' leren leerlingen uit groep 7 en 8 alles over scenario's, screenplay's en filmaffiches, en gaan ze als afsluiting natuurlijk ook naar de film toe!

Het project 'Filmklas: van film tot filmhuis' is een project van de Wijkse Cultuurcoach Sanne Heymann. Zij wilde leerlingen graag meer meegeven over film en dan met name de filmhuisfilms. Vandaar dat zij contact zocht met Calypso Filmhuis om samen met haar dit project te ontwikkelen.

Alle leerlingen van groep 7 en 8 uit de gemeente konden aan dit project meedoen. Van tevoren kregen ze in de klas lesmateriaal waarmee ze samen met hun docent aan de slag gingen. Van het bestuderen van filmaffiches tot het maken van een flipboekje.

Centraal in het lesmateriaal stond de jeugdfilm 'Het leven volgens Nino'. Dit was ook de film die de leerlingen van De Windroos en De Werkschuit dinsdag 8 maart te zien kregen in het filmhuis zelf. Een indrukwekkend verhaal van een jongen die zijn moeder verliest en dit op zijn eigen manier verwerkt.

Of de leerlingen de film zelf ook indrukwekkend vonden, dat zal blijken uit de laatste les. Dan mogen ze namelijk een recensie over de film schrijven. Eén van de docenten voorspelde alvast veel goeds: 'In één woord een geweldige film!'