• Team Verhoef

Team Verhoef | BLOG 05: Wat niemand verwachtte!

We zijn aan onze reis begonnen en de grens over! Vrijdag 2 augustus vertrokken we vanaf de Markt in Wijk bij Duurstede en inmiddels hebben we de eerste nachten in Duitsland geslapen en reizen we richting Berlijn. De oplettende gast, toevallige passant of uitzwaaier kon afgelopen vrijdag aan de witte en rode hartjesballonnen die aan de camper hingen al iets zien. En bij aankomst op de Markt waren door het raam van de camper de nette pakken zichtbaar die Mido, Boet en Sicco droegen, wat bij enkelen de wenkbrauwen al enigszins deed fronsen. Eh, je neemt toch niet zulke nette kleding mee op reis? Wat niemand verwachtte, en dus ook niet de gasten van onze afscheidsbrunch bij De Engel, gebeurde: Marije en Sicco gingen trouwen! Na vijfentwintig jaar verkering, exact op de dag, was dit het perfecte moment.

We reden de Markt op, de gasten stonden nietswetend op het terras van De Engel klaar om ons te verwelkomen. Marije zat gehurkt in trouwjurk achterin de camper, zodat het geheim tot het allerlaatste moment ook echt geheim bleef. Voor het stadhuis parkeerden we, de spanning was inmiddels volop aanwezig in de camper. Hoe zou er gereageerd worden? Toen Boet, Mido en Sicco buiten waren, stapte ook Marije uit in trouwjurk dus, waardoor het in een keer duidelijk was wat er zou gaan gebeuren. Luid applaus en gejoel was het gevolg, zo cool! Op dat moment begon ook nog het carillion van het oude stadhuis te spelen, wat het compleet maakte. 

Onze gasten waren in de veronderstelling 'slechts' uitgenodigd te zijn voor een brunch, maar het programma bleek een tikje anders. In plaats van terug naar binnen de Engel (het regende pijpenstelen, het terras zat er niet in), waar onze gasten al waren ontvangen met koffie en thee, gingen we het oude stadhuis in. Enigszins beduusd nam iedereen plaats in de zaal, waarna Marije's vader het woord nam Marije en Sicco trouwde, na een mooie toespraak. En aan het eind was daar was het ja-woord, volmondig! Ten overstaan van familie, vrienden en bovenal Mido en Boet. Bijzonder om niet alleen aan elkaar te beloven dat je elkaars liefde bent, maar ook aan je eigen kinderen. 

Na afloop was er dan toch echt de beloofde brunch, uiteraard wel nog vooraf gegaan door proosten met champagne en een prachtige en enorm heerlijke bruidstaart van The Holy Kauw. En toen was daar toch echt het moment van afscheid nemen van onze vrienden, de oorspronkelijke aanleiding van het samenzijn die dag. Het was voor ons alle vier op verschillenden manieren een emotioneel moment. Wat het zo indrukwekkend maakte, is dat het gepaard ging met heel veel dikke knuffels en mooie, lieve woorden. Dat zijn dingen die normaal vaak net iets minder gedeeld worden, maar die nu zo vanzelfsprekend voelden. En tranen waren er uiteraard, maar dat is eigenlijk alleen maar fijn. 

Gelukkig was er 's avonds nog een diner in Nijmegen met onze familie, zodat we het afscheid nog even uit konden stellen en ook nog in een kleinere setting na konden kletsen en genieten van de dag. Met ouders, (schoon)zussen, Marije's oma van 90, oudtante, zwager, (achter)neven, nichtjes, tante en oom aten we een heerlijk diner in een restaurant in een oude fabriekshal. Chique met een stoer randje. Een dag vol moois en met een deel van de familie verbleven we op een camping in de buurt, waar we de volgende dag ook van hen emotioneel afscheid namen. Alle vier behoorlijk aangedaan van dat moment en van alle momenten de dag ervoor, reden we weg. De grens over, het avontuur tegemoet. Team Verhoef is nu echt Team Verhoef!

__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken.