• Dennis ten Boske heeft voor zijn werk een brailleprinter nodig

    Ali van Vemde
  • De brailleprinter moet worden vervangen

    Dennis ten Boske

Help Dennis ten Boske aan een brailleprinter om zijn bedrijf voort te zetten

WIJK BIJ DUURSTEDE Het bedrijf van Dennis ten Boske, Dorestad Services, houdt zich bezig met het omzetten van teksten naar het brailleschrift. Hij maakt brailledrukwerk, maar daarvoor heeft hij een brailleprinter nodig. Zijn printer is nodig aan vervanging toe, maar helaas kan hij dit niet zelf bekostigen. Met fundraising hoopt hij het geld, een bedrag van zo'n € 7.000,- bij elkaar te krijgen zodat hij door kan gaan met zijn bedrijf.

Ali van Vemde

Dennis ten Boske (1979) was tot zijn achtste jaar een gewone jongen die er van hield om buiten te zijn en de omgeving te verkennen. Een hersentumor maakte dat zijn leven er heel anders uit ging zien. Door de operatie raakte hij blind. Op zijn zeventiende werd hij opnieuw geopereerd aan de tumor, waarbij net wat te veel weefsel is verwijderd. Hierdoor raakte hij linkszijdig verlamd. Ondanks zijn beperkingen wil Dennis graag bezig zijn. Een baan vinden lukte niet, dus besloot hij in 2008 om zijn eigen bedrijf te starten. Door omstandigheden moest hij in 2017 stoppen met zijn activiteiten, maar een half jaar later besloot hij toch door te gaan. Voor het maken van flyers, menukaarten en dergelijke is hij afhankelijk van een printer. Dennis: "Helaas levert mijn bedrijf niet genoeg op om deze printer zelf te kunnen bekostigen. Ik heb al wel tweedehands brailleprinters aangeboden gekregen, maar deze zijn helaas niet geschikt. Ik zou het heel jammer vinden als ik hierdoor moet stoppen met mijn bedrijfsactiviteiten."

DORESTAD SERVICES Met zijn bedrijf biedt Dennis specialistisch maatwerk op het gebied van het omzetten van teksten naar braille, het digitaliseren van geluidsbronnen en informatie. Zo maakt hij bijvoorbeeld labels in braille die kunnen worden gebruikt voor huishoudelijke apparaten, koffiemachines op het werk of voor het herkennen van cd's of voorraadbussen. Een belangrijk onderdeel van zijn werk is het maken van menukaarten. Voor enkele grote horeca ondernemers maakt hij deze kaarten, maar hij zou dit graag uit willen breiden. Maar hij maakt ook wenskaarten, voor bijvoorbeeld de feestdagen. Deze kaarten worden in braille bedrukt. Daarnaast houdt Dennis zich ook bezig met het kopiëren van audio naar een andere geluidsdrager. Muziek en geluid heeft voor Dennis altijd een belangrijke rol gespeeld in zijn leven. Tot de mogelijkheden behoort ook het omzetten van geluidsopnames van gesprekken naar uitgeschreven teksten. Omdat het voor Dennis niet mogelijk is om er alleen op uit te gaan, is het vaak lastig om contacten te leggen met bedrijven. Hij hoopt dat in de toekomst mensen hem beter kunnen vinden. Alle mogelijkheden staan overzichtelijk op de website www.dorestadservices.nl

Wil je Dennis helpen om een nieuwe brailleprinter aan te kunnen schaffen? Dat kan via https://www.whydonate.nl/fundraising/help-me-aan-een-brailleprinter/nl of neem contact op met Dennis ten Boske via dorestadservices@gmail.com Ook sponsoren zijn heel erg welkom.