Meiden CDW doen goede zaken

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen zaterdag was weer een vruchtbaar dagje voor de meiden van CDW. De MB1 moest een uitwedstrijd spelen in Nieuwegein tegen JSV MB1

De meiden van JSV zagen er fit en gevaarlijk uit en ze gingen dan ook voortvarend in de aanval van start. Onze meiden moesten even schakelen om dat te pareren, maar kregen al snel iets meer vat op de aanvalstechniek van de tegenstandsters. Helaas in de 13de minuut viel de 1-0 viel, dat was jammer. Maar niks aan de hand, de meiden bleven hard werken met èn voor elkaar en 3 minuten later kreeg Wieke een mooie steekbal van Samira en verzilverde die meteen, 1-1

De meiden van JSV bleven maar druk zetten en elke aanval van ons op hun doel werd door een zeer snelle verdediger steeds weggewerkt. In de 32ste minuut werd er aan onze kant weer een verdedigingsfout gemaakt waardoor de 2-1 viel. Dat was een tegenvaller zo vlak voor rust.

De tweede helft leken de meiden elkaar steeds beter te vinden, er werden hele snelle acties gemaakt, mooie één-tweetjes, snel de bal door kaatsen en ja hoor, na 9 minuten kreeg Lisa R. de bal voor haar voeten geschoven van Samira, ze aarzelde geen moment en schoof 'm direct laag in de linkerhoek, de keepster dook er volledig overheen, 2-2. Dat was een opsteker, de meiden waren tot op het bot gemotiveerd, de combinaties liepen steeds beter en de druk op JSV werd steeds groter. Minuut 58, Lisa R passt op Rebecca, die loopt het strafschopgebied in en schiet precies op het juiste moment in de rechterhoek, 3-2! Een eerste goal voor Rebecca en dat op de geleende 'sloffen' van Samira, TOP! Knap hebben ze zich geweerd, JSV had grote snelle en oudere meiden, voerden de druk constant op, maar toch wisten onze meiden de aanvallen te weren en zelfs om te zetten in tegenaanvallen. Zeker de tweede helft verdient een grote pluim, blijven knokken, blijven spelen en erin blijven geloven met z'n allen. Super prestatie!

DE MC1 WINT MET 6-1

Met 11 eigen speelsters en 2 invalsters geleend van de MB1 gingen de meiden naar IJsselstein. Al snel bleek dat CDW de sterkere was en er werd snel en effectief gescoord. 5-0 kwamen ze voor, toen viel er een tegengoal, 5-1. Geen nood, de meiden herpakten zich en scoorden 6-1. Ook invalster Femke uit de MB1 was goed voor 1 goal, gefeliciteerd meiden, goed gespeeld! Meteen na de wedstrijd werd invalster Hanne van de MB1 naar Nieuwegein gebracht door de leiding om met haar eigen team mee te spelen.

MC2 VERLIEST IN 'T GOOI

Onze jongste en redelijke nieuwe elftal moest uit spelen tegen 't Gooi MC3 in Hilversum. Ze konden geen gebruik maken van invallers uit de MC1 deze keer, dus ze waren met 11 tot op het bot gemotiveerde speelsters present. Dylani stond voor het eerst in de goal…….best groot zo'n doel. Maar gelukkig kwam haar judo verleden haar van pas, want duiken en vallen is echt geen probleem voor haar. De verdedigers deden heel goed hun werk en hielden veel tegen, het middenveld heeft zich suf gelopen om zowel aanvallend als verdedigend mee te helpen. Sanne had de eer om de enige CDW treffer voor haar rekening te nemen maar Anouk en Jindy zitten er ook dichtbij, dus een kwestie van tijd dat die schoten raak gaan zijn. Twee tegengoals kregen ze, een zeer mooie vrije trap die langs de kansloze keepster erin suisde en een frommelgoal vlak voor het eindsignaal. Jammer,1-2 verlies. Maar complimenten van de leiding voor jullie inzet en teamwork.