• Organisatoren Vincent Feenstra en Vincent Herkens

    Ali van Vemde

Mazijkpop rocks!

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 21 juli komt Mazijkpop met een fantastisch programma. Bands uit de omgeving en van iets verder weg zullen voor een mooi muziekfeest gaan zorgen. Vanaf 15.00 uur treden op: Ome Ko'or; Frick, Mo & Hart; Limit by Mass; Life's Electric; Sweet Mary Jane; Slapback Johnny en Smûk.

Ali van Vemde

Organisatoren Vincent Herfkens en Vincent Feenstra zijn er blij mee. "Vorig jaar zijn we gestart. We hebben wat gekopieerd van voorganger Tom Moerenhout en wat zelf ingebracht en gelukkig werd het een succes. Dit jaar hebben we enkele veranderingen, zoals een groter podium en het terrein is iets groter. Wij vinden het belangrijk dat het een intiem festival blijft waar mensen uit de omgeving kunnen genieten van de muziek, elkaar kunnen spreken en wat kunnen eten en drinken. De indeling is iets veranderd en dat geeft extra meerwaarde aan het festival. Ook hebben we de crew uitgebreid."

BANDS Mazijkpop begint met het welbekende Ome Ko'or. Deze meiden halen hun inspiratie uit de betere popsongs. Een geweldige start, want de energie spat er af bij hun optredens. Powertrio Frick, Mo & Hart met Tommy M. op drums, John Frick op gitaar en Nico Hart op bas, speelt eigen werk en covers. Al vaak te zien geweest op Wijkse podia is de Cothense rockband Limit by Mass. Niels, Cas, Jorrit en Remco spelen rockmuziek uit alle tijden. Life's Electric was '3FM serious talent', bracht EP 'Catalyst' uit en speelde in aftershows van Muse en Avenged Sevenfold en als support voor Sixx A.M. In een loaded Tivoli. Sweet Mary Jane is een driemansband en speelt o.a.Rory Gallagher, Thin Lizzy, Gary Moore, Jimi Hendrix en Stevie Ray Vaughan Slapback Johnny speelt jaarlijks meer dan 50 gigs. Hun live shows zijn energiek en onlangs hebben ze hun eerste volledige debuut album uitgebracht. De ingrediënten zijn classic rockabilly, rock&roll, jump blues en hillbilly. De 5koppige band Smûk weet elk feestje tot een hoogtepunt te brengen. Alle bandleden hebben een veelzijdige muzikale jeugd gehad en speelden in verschillende bands. Enthousiasme en liefde voor muziek staan daarbij centraal. Ze startten 2018 met een grote show in Paradiso. Met Jarin de Jong op gitaar, Simon Graven op bas, Sjoerd Hiemstra op toetsen, Ruerd Bakker op drums en Dian de Jong als zangeres is dit een knallende afsluiter van Mazijkpop 2018.

De organisatoren zijn blij met de steun die ze krijgen van het Wijkse bedrijfsleven: "Verschillende bedrijven hebben voor meerdere jaren een donatie toegezegd. Ook de samenwerking met hoofdsponsor Autobedrijf Verbeek, festivalsponsor WijkNogLeuker en Tom van Ginkel van de muziekschool verloopt erg prettig. " Kijk ook op www.mazijkpop.nl en Facebook. Mazijkpop 2018 wordt weer een fantastisch festival!