Mantelzorgwaardering

WIJK BIJ DUURSTEDE De gemeente wil mantelzorgers waarderen voor hun inzet. Op de Dag van de Mantelzorg krijgen zij een extraatje in de vorm van een spaartegoed voor de KlantenSpaarpas. Aanmelden kan tot 4 november aan de balie bij Loket Wijk, via 0343 473075 of mail naar mantelzorg@stichting-binding.nl

Een mantelzorger is iemand die intensief zorgt voor een dierbare. Een mantelzorger is dus niet hetzelfde als een vrijwilliger. U kunt mantelzorger zijn voor iemand die thuis of in een instelling woont. Geeft u minstens drie maanden lang, acht uur of meer per week, zorg aan iemand met wie u een persoonlijke relatie heeft? Dan bent u mantelzorger en heeft u recht op een mantelzorgwaardering. Om hiervoor in aanmerking te komen, moet degene die de zorg ontvangt, wel in Wijk bij Duurstede wonen.

WAARDERING De mantelzorgwaardering is een spaartegoed voor de KlantenSpaarpas Hart van Wijk. Hiermee kunt u bij de aangesloten winkeliers extra goedkoop allerlei producten in Wijk bij Duurstede en Langbroek kopen. Wethouder Wil Kosterman vindt het belangrijk om de mantelzorgers namens de gemeente een blijk van waardering te geven. "Mantelzorgers hebben vaak een zware zorgtaak, in sommige gevallen wel 24 uur per dag. Daar kies je niet voor, dat overkomt je. Zij zijn onmisbaar in de samenleving. En echt niet alleen omdat dit zorgkosten scheelt, maar juist omdat niemand zulke goede en nabije zorg kan geven als je naasten."

Mantelzorgers kunnen 11 november de punten als waardering op hun KlantenSpaarpas laten zetten of een KlantenSpaarpas ontvangen. Vanaf 13.30 uur in het Huis van de Gemeente. Kunt u niet aanwezig zijn, dan worden de punten na 13 november automatisch op uw pas bijgeschreven of ontvangt u een nieuwe KlantenSpaarpas thuis.