• Omid en Lysette van Geel

Lysette van Geel en vluchteling Omid vertellen over mensenrechten

WIJK BIJ DUURSTEDE Hoe is het om in je eigen land alles achter te laten en te moeten vluchten naar een land waar je niks of niemand kent? Dit onderwerp staat donderdag 30 november centraal tijdens een lezing van Amnesty Wijk voor leerlingen van groep 7-8. Jeugdjournaal-presentatrice en schrijfster Lysette van Geel komt die ochtend namelijk vertellen over haar boek 'De vlucht van Omid'.

Vluchtelingen en mensenrechten. Je hoeft maar een krant te lezen, de tv aan te zetten of het nieuws te luisteren om te weten dat deze thema's op dit moment overal centraal staan. Ook kinderen komen met deze, niet altijd eenvoudige, thematiek in aanraking. Omdat het echter wel belangrijk is dat ook deze doelgroep weet wat er op dit moment in de wereld speelt, biedt werkgroep Amnesty in samenwerking met Cultuurcoach Wijk bij Duurstede een lezing aan voor leerlingen van groep 7-8.

Op donderdag 30 november zullen 10 klassen van 6 basisscholen in de raadszaal op bezoek komen, waar Lysette van Geel aan de hand van haar boek 'De vlucht van Omid' zal vertellen over een jongetje dat moest vluchten naar een ander land. Dat jongetje, Omid, is inmiddels 32 jaar en zal ook bij de presentatie aanwezig zijn.

Waarom vlucht je? Hoe is het om ergens anders opnieuw te beginnen? En wat zijn de verschillen tussen mensenrechten hier of ergens anders? Het zijn allemaal vragen die aan de orde komen en die de leerlingen op een laagdrempelige manier meer leren over actuele thema's.

Meer weten over andere activiteiten van Amnesty Wijk? Kijk dan op https://wijkbijduurstede.amnesty.nl/