Lezing Hollandse meesters uit de Hermitage in Wijks Atelier

WIJK BIJ DUURSTEDE Opnieuw sluit het Wijks Atelier met de lezing Hollandse meesters in de Hermitage aan bij een actuele grote expositie.

Dit najaar haalt de Hermitage voor het eerst in haar bestaan maar liefst drieënzestig werken van vijftig schilders naar Amsterdam. Een buitengewone tentoonstelling, die de schilderijen na drie-en-een-halve eeuw voor het eerst weer even 'thuis' brengt.

Er zijn wereldberoemde schilderijen te zien, zoals Rembrandts Jonge vrouw met oorbellen, zijn Flora met haar mysterieuze 'Mona Lisa-achtige' glimlach, éen van Frans Hals' vermaarde mannenportretten, en De Nieuwmarkt in Amsterdam van Bartholomeus van der Helst. Voor tegenwoordig minder bekende meesterlijke schilders is er echter ook plaats, zoals Willem Drost, Jacob Duck, Pieter Janssens Elinga en Emanuel de Witte. Gezamenlijk vormen zij een prachtige collectie, een dwarsdoorsnede van de Gouden Eeuw van de Nederlandse schilderkunst.

In deze lezing ontdekt u onder begeleiding van kunsthistoricus Hoo-Man Chan de schoonheid en de artistieke waarde van schilderingen door de Hollandse meesters waar de tsaren zo'n voorliefde voor hadden.

Tijdstip woensdag 4 oktober 20.00 uur, Wijks Atelier, Walplantsoen 14, Wijk bij Duurstede.

Informatie en inschrijving www.wijksatelier.nl