Lente-Uitjes, jeugdtheater in de vakantie!

HOUTEN Het is bijna tijd voor Lente-Uitjes, jeugdtheater in de voorjaarsvakantie! In Theater Aan de Slinger zijn er tijdens de Lente-Uitjes verschillende activiteiten waardoor de vakantie direct een groot succes wordt. De jeugdvoorstelling 'Eet je bord leeg' (4-10 jaar) speelt op woensdag 28 februari in de Grote Zaal. Een verhaal over Jip die klaar is met al die vieze groente die hij van zijn ouders krijgt. Op donderdag 1 maart draait de peuterfilm 'Rita en de Krokodil' (2-4 jaar), een prachtige animatiefilm over alledaagse belevenissen vanuit de ogen van de vierjarige Rita en haar vriend de Krokodil. Als afsluiter van de week speelt op vrijdag 2 maart de voorstelling 'Spijker' (8-14 jaar). Een grappig verhaal over een jongen die onmogelijke ouders heeft en hier gek van wordt. De twee voorstellingen zijn van De Toneelmakerij. Meer informatie, zie: www.theateraandeslinger.nl

VERDER IN THEATER AAN DE SLINGER Op vrijdag 23 februari speelt René van Kooten en zijn band Shifting Daylight 'Something so Real'. Een intiem theaterconcert met zowel bekende als onbekende liedjes. Verbonden met persoonlijke en soms grappige verhalen. Zaterdag 24 februari zijn Maartje & Kine te zien met de cabaretvoorstelling 'Vibrato!'. Ze zijn bekend van de voorstellingen 'Vreemd Folk' en 'De Goldberg Machine'. Een duo dat zingend antwoord geeft op allerlei vragen. De voorstellingen van Debby Petter en De Wëreldbänd zijn uitverkocht.

FILM AAN DE SLINGER Op donderdag 22 en vrijdag 23 februari draait Film aan de Slinger de Franse film 'Happy End' met Isabelle Hubert. Een indringend en soms geestig drama over de gevolgen van nalatigheid. Dinsdag 27 februari wordt de film 'Jane' gedraaid. Een romantische film over de jonge jaren van Jane Goodall. Wonderschoon in de warme en tedere beeldenpracht van haar grote liefde, de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick, maar ook in haar intense liefde voor haar chimpansees en haar werk.

Op donderdag 1 en vrijdag 2 maart wordt de film 'Médecin de Campagne' vertoond. Een heerlijke tragikomedie over workaholic Jean-Pierre die een eigen huisartsenpraktijk runt op het Franse platteland. Alle films draaien om 20.00 uur. Meer informatie en kaartverkoop: www.filmaandeslinger.nl

WIN GRATIS KAARTEN ’t Groentje geeft twee vrijkaarten weg voor de voorstelling 'Something so Real' van René van Kooten & Shifting Daylight, vrijdag 23 februari in Theater Aan de Slinger. Wilt u graag naar deze voorstelling, mail dan voor vrijdag 23 februari 10 uur onder vermelding van ‘Something’ naar groentje@bdu.nl Uit de inzenders trekken we een winnaar. Deze krijgt een mail van de redactie.