• Jozua Douglas

    Jozua Douglas

Lees & Luister: Spannend jeugdboek van Jozua Douglas

WIJK BIJ DUURSTEDE Deze keer een boek dat alle kinderen graag willen lezen. Kinderboekenschrijver Jozua Douglas woont in Wijk bij Duurstede en heeft al heel wat hilarische boeken geschreven. Ook dit is er weer zo één. Een spannend verhaal met heel veel leuke tekeningen.

Ali van Vemde

'Costa Banana 3 - Operatie Pisang' is het nieuwste deel in de Costa Banana serie. De eerste twee delen in deze reeks werden beide getipt door het kinderboekenpanel van De Wereld Draait Door. Deze boeken werden bekroond met de Pluim van de Nederlandse Kinderjury. Ook dit boek is weer een heel erg grappig spionageavontuur over de kinderen van de knotsgekke president van Costa Banana. Het boek is geschikt voor lezers vanaf 9 jaar.

Het verhaal speelt zich af in en rondom het paleis van Pablo Ferna ndo. Zijn kinderen Rosa en Fico krijgen les van meester Gabriel en vooral Rosa is gek op de meester. Ze vindt het dan ook heel vreemd als hij plotseling verdwijnt, zonder afscheid van hen te nemen. Samen met haar vriendinnetje Julia en haar broertje Fico gaat ze op onderzoek uit. Al snel ontdekken ze dat er veel niet klopt en dat er vreemde dingen gebeuren. Zo blijkt de brief die meester Gabriel aan haar vader heeft geschreven een roep om hulp. Haar vader is alleen maar met zichzelf bezig en wil niet naar de kinderen luisteren, dus gaan ze het zelf proberen op te lossen. Klopt het wel dat de meester verkering heeft met de beeldschone Coco en naar een ander land is vertrokken. En wat doet die man met dat snorretje in het cadeauwinkeltje. Het is een superspannend verhaal dat je in één keer uit wil lezen.

JOZUA DOUGLAS De De auteur schreef, naast de CostaBanana-reeks ook 'De verschrikkelijke badmeester' waarvoor hij de Hotze de Roosprijs ontving en 'De vreselijke tweeling'. Ook schrijft hij prentenboeken als 'Het monsterbonsterbulderboek' en 'De Kusjeskrokodil', die te vinden is in de Prentenboek TopTien 2018. Met Tosca Menten en Manon Sikkel schreef hij de bestseller 'Gruwelijk Grappige Griezelverhalen'. Op zijn website en YouTube-kanaal zijn handige tips te vinden voor boekbesprekingen en legt hij uit hoe boeken worden gemaakt. Www.jozuadouglas.com of www.costabanana.com

WIN HET BOEK Vind je het boek van deze week interessant en wil je een gratis exemplaar? Stuur dan voor dinsdag 14 november een mail waarin je vertelt waarom je het boek wilt ontvangen, ovv van je adres, naar groentje@bdu.nl. De redactie laat het lot bepalen wie een exemplaar ontvangt. Het boek 'Twee mannen, twee levens'  is gewonnen door Harry Helsloot. In Lees & Luister bespreekt 't Groentje nieuw verschenen boeken en muziek. Woon je in de gemeente Houten, Bunnik of Wijk bij Duurstede en verschijnt er binnenkort iets van jouw hand? Breng de redactie op de hoogte via groentje@bdu.nl