• Etske Muis, Bert Koning, Mylène van Riemsdijk en Walter de Klerk openen de snuffelstageweek

    Ali van Vemde

Leerlingen Revius beginnen aan WOP

WIJK BIJ DUURSTEDE Maandagochtend 10.00 uur. De leerlingen van het Revius die deelnemen aan de WOP (Werk Oriëntatie Project) verzamelen zich in de aula. Hier wordt het startschot gegeven voor de snuffelstageweek voor alle 3e jaars TL-leerlingen. Etske Muis van Wijk in Bedrijf, Bert Koning (Koningsstal), Mylène van Riemsdijk enWalter de Klerk (decanen Revius) openen met een druk op de rode knop de stageweek.

Ali van Vemde

Na een korte uitleg van directeur Sven Baijens en een filmpje om alvast een indruk te geven, namen Etske Muis, Bert Koning en de decanen nog even het woord. Bert Koning vertelde de leerlingen dat  57 bedrijven deelnemen aan de WOP. "Jullie kunnen kijken hoe het er in het bedrijf aan toe gaat en het helpt jullie om een goede keuze te maken. Stel vooral veel vragen." Mylène van Riemsdijk vertelde blij te zijn met de samenwerking met Wijk in Bedrijf, die het mogelijk maakt voor de leerlingen om kennis te maken met fantastische bedrijven. Walter de Klerk vulde aan: "170 leerlingen gaan deze week kijken bij bedrijven. Volgende week volgen nog eens 80 leerlingen uit het 2e leerjaar. Jullie kunnen zo een kijkje nemen in je eigen toekomst."

Na het officiële startschot konden de leerlingen op weg naar hun stagesnuffelplek bij één van de 57 deelnemende bedrijven.