• Wethouder Hans Marchal proeft Fairtrade chocola

    Ali van Vemde

Leerlingen Het Anker doen Fairtrade onderzoek

WIJK BIJ DUURSTEDE Kinderen van de Explora groepen van Brede School Het Anker hebben gewerkt aan een project over Fairtrade. Na een introductieles door Kees van Dam van de werkgroep Fairtrade Wijk bij Duurstede werden de kinderen onderverdeeld in groepjes. Elk groepje kreeg een eigen opdracht en deed onderzoek.

Ali van Vemde

De opdrachten werden door de leerkrachten Annet van Middelkoop en Meindert-Jan Bol samengesteld en begeleid. Donderdag 5 april werden de bevindingen gepresenteerd aan de rest van de groep. Wethouder Hans Marchal was hierbij aanwezig en luisterde aandachtig naar de verschillende presentaties. Zo werd uitgebreid besproken hoe chocolademerk Tony Chocolonely is ontstaan. Journalist Teun van de Keuken heeft hiertoe de aanzet gegeven. Natuurlijk mochten de leerlingen (en de wethouder) proberen het verschil te proeven tussen gewone chocola en de fairtrade chocola. Maar ook werd lokaal onderzoek gedaan bij de supermarkten Jumbo en AH. Er werd gekeken hoeveel Fairtrade producten er in de schappen liggen en er werd gevraagd hoe belangrijk de supermarkten Fairtrade vinden.

FAIRTRADE SCHOOL Maar hoe zit het nu eigenlijk op school. Een groepje leerlingen onderzocht hoe je een Fairtrade school wordt. Schooldirecteur meester Hans was bij de presentatie aanwezig en liet weten graag mee te doen. Natuurlijk moet dan wel even worden onderzocht of aan alle voorwaarden voldaan kan worden.