• Cursus voor ouderen bij Wijks Atelier

    Wijks Atelier

'Lang Leve Kunst'

Zomerprogramma voor ouderen bij Wijks Atelier

WIJK BIJ DUURSTEDE Ouderen kunnen deze zomer aan de slag bij het Wijks Atelier. Onder de titel 'Lang Leve Kunst' kunnen 70-plussers kennismaken met verschillende soorten kunst. Kunstenaars en docenten geven een les of workshop in het vak waar zij bekwaam in zijn.

Ali van Vemde

Lang Leve Kunst is een landelijk programma. Het biedt ouderen ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Op verschillende manieren wordt dit vormgegeven. Het Wijks Atelier staat midden in de Wijkse samenleving en wil zoveel mogelijk mensen in contact brengen met kunst, in welke vorm dan ook. Omdat het gebouw in de zomermaanden leeg staat, lijkt dit een uitstekende gelegenheid om ouderen in die periode deze cursus aan te bieden. Dit is vaak een rustige periode, waarin kinderen en kleinkinderen op vakantie zijn. Naast het creatief bezig zijn, is dit ook een leuke manier om anderen te ontmoeten en met elkaar creatief bezig te zijn.

VARIATIE Verschillende vormen van kunst komen aan bod, zoals tekenen, schilderen, theater, boetseren, keramiek, dans en schrijven. Acht verschillende docenten geven de lessen. Iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen niveau. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende technieken. Aangetoond is, dat zeker als je wat ouder wordt, het goed is om nieuwe dingen te leren. Een docent van het Van Gogh Museum zal een van de middagen een workshop geven; Van Gogh Ontmoet.

INSCHRIJVEN Voor slechts € 30,- voor 12 lessen kan men zich inschrijven. Dit is mede mogelijk gemaakt door subsidies van landelijke on lokale stichtingen en organisaties. Ouderen schrijven zich in voor de gehele cursus, maar het is geen probleem als u een keer verhinderd bent. De cursus is iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur. De eerste les wordt gegeven op 12 juni. Vanaf de leeftijd van ongeveer 65 jaar kan men zich inschrijven. Ook Stichting Binding is enthousiast en heeft laten weten om te helpen bij het vervoer van de cursisten, met faciliteiten en promotie. De cursus wordt gegeven in het Feuniks gebouw, hier is een lift aanwezig. Er is beperkt ruimte, dus schrijf u zo snel mogelijk in via de website www.wijksatelier.nl

KUNST EN ZORG Vanaf augustus start Wijks Atelier ook weer met een creatieve cursus voor mensen met cognitieve problemen. In het voorjaar werd deze cursus gegeven, waarbij in kleine groepjes wordt gewerkt, dit najaar krijgt het een vervolg. In september start het reguliere cursusprogramma. Voor jongercn van 12 tot 17 jaar is er het jongeren atelier, waarbij gewerkt wordt met verschillende materialen. Blij zijn ze ook bij het Wijks Atelier met de komst van twee jonge docenten, die brengen weer nieuwe ideeën.

Het belooft een bijzonder jaar te worden, want in 2020 bestaat het Wijks Atelier 25 jaar. Hoe dit gevierd gaat worden zal later bekend worden gemaakt.