• Bert Koning, Henk Drok en Wim de Hoop

    Arte e Cultura

Lancering Arte e Cultura krant

REGIO Een culturele krant speciaal gericht op kunst, galeries, muziek, culturele instellingen, musea, monumenten en horecagelegenheden, dat is de insteek van Arte e cultura. In samenwerking met Stichting Culturele Regio willen initiatiefnemers Henk Drok, Wim de Hoop en Bert Koning alle voorkomende vormen van kunst en cultuur in deze regio een platform bieden.

Ali van Vemde

REGIONAAL De eerste editie van de Arte e Cultura krant wordt vrijdag 8 november gepresenteerd bij Parkhuys Rosarium aan de Molenweg 4 in Doorn. Burgemeester van de Utrechtse Heuvelrug, Frits Naafs, zal de opening verrichten en het eerste exemplaar overhandigen aan Martijn Versteeg uit Zeist, bekend van zijn schilderij van Floortje Dessing bij het televisieprogramma Sterren op het Doek. In de krant zijn, naast een expositie agenda, vooral mooie interviews te vinden met kunstenaars, maar ook bijvoorbeeld met een vrijwilliger van een museum. Ook komt er een boekenpagina met regionale schrijvers en is er aandacht voor gedichten. Tal van bekende schrijvers uit de omgeving verlenen hun medewerking om mooie verhalen neer te zetten. Om er maar één te noemen, culinair journalist Felix Wilbrink van De Telegraaf. Liefhebbers van kunst zullen het blad zeker waarderen.

BOEIENDE VERHALEN Henk Drok en Wim de Hoop benadrukken dat de krant alleen kunstgerelateerd is. Arte e Cultura heeft geen winstoogmerk. "Het gaat ons er vooral om een mooie krant te maken met veel informatie over wat er in deze omgeving aan kunst en cultuur te vinden is." Wim de Hoop heeft, samen met zijn compagnon Bert Koning een sterke affiniteit met kunst en de rijke cultuur op de Utrechtse Heuvelrug. Wim de Hoop: "Als grafisch vormgevers willen we zowel qua kwaliteit als inhoud een mooie krant maken. Met mooie verhalen geschreven door lokale verhalenschrijvers, allemaal met een kunsthistorische achtergrond, die leuk en boeiend zijn om te lezen." Naast hun reclamestudio deHoop&Koning vinden zij het erg leuk om zich hiervoor in te zetten. Henk Drok is bij velen bekend als voorzitter van de Culturele Regio en weet als geen ander mensen te enthousiasmeren en contacten te leggen.

De gratis Arte e cultura krant zal verspreid worden op diverse punten, zoals boekhandels, recreatiebedrijven, cultuurhuizen, VVV, bibliotheken etc.