• Vanaf 2e Paasdag vaart de Krommerijnder weer.

    Krommerijnder

Krommerijnder weer in de vaart

WIJK BIJ DUURSTEDE Onder het toeziend oog van vrijwilligers van het schippersgilde en de onderhoudsploeg is de Krommerijnder vanaf de brug in de Nieuweweg over de Kromme Rijn in het water gehesen.

Afgelopen winter is deze in 2012/2013, geheel door vrijwilligers gebouwde, historische trekschuit door het bouwteam grondig onder handen genomen. Een lek werd gedicht, beschadigingen gerepareerd, de elektrische installatie inclusief lenspompen en elektromotor gecontroleerd en waar nodig hersteld. Tenslotte werd de eikenhouten romp zorgvuldig geschuurd en een aantal keren gelakt. Na een aantal proefvaarten zal het vaarseizoen in het paasweekeinde van start gaan.

VAARTOCHT De Krommerijnder vaart vanaf 26 maart gedurende het seizoen elk weekend op zaterdag en zondag (en Tweede Paasdag) met maximaal twaalf gasten per vaart over de Kromme Rijn van Wijk bij Duurstede naar Cothen en terug. De vaartocht, met een kleine pauze op het keerpunt in Cothen, duurt ongeveer twee uur. Desgewenst vertelt één van de schippers aan boord tijdens de tocht meer over de historie van de trekschuiten, Wijk bij Duurstede en hun functie op de Kromme Rijn. De opstapplaats is de steiger bij de Blauwe Pannen. Vaarkaarten zijn te reserveren bij de VVV, Markt 24, telefoon 0343-574994 of via e-mail info@vvvwijkbijduurstede.nl.Voor nadere informatie over de Krommerijnder en een sfeerimpressie van de vaartocht kan men terecht op de website www.krommerijnder.nl