Kom Walking Voetbal uitproberen

COTHEN Op donderdag 21 juni vindt bij SVF in Cothen de tweede uitprobeertraining van het Walking Voetbal plaats. Tussen 13.00 en 15.00 uur kunnen belangstellenden ervaren hoe deze nieuwe vorm van voetbal hun bevalt. Voor vragen over Walking Voetbal kan inmiddels ook gemaild worden: walkingvoetbalwijkbijduurstede@gmail.com

De uitprobeertraining is een initiatief van SVF samen met CDW. Al enige tijd proberen zij het Walking Voetbal op de Wijkse sportkaart te zetten. "Enkele weken geleden hebben we een eerste training gehouden in Wijk, nu gaan we dus ook een middag in Cothen aan de slag," zo legt trainer/begeleider Pieter Barte uit. Samen met SVF-afgevaardigde Kees Mocking is hij erg blij met het initiatief. Mocking: "Beide verenigingen vinden deze nieuwe vorm van voetbal belangrijk. Het is met name voor ouderen een hele leuke en vooral gezellige manier om te sporten. Wel is het een voetbalspel, dat je zeker moet uitproberen en daarom nodigen we iedereen uit om het eens te komen proberen."

Walking Voetbal is een vorm van voetbal, waarbij zaken als rennen en persoonlijk contact (slidings) verboden zijn. Barte: "Ook hoge ballen zijn verboden en dus krijg je een spel dat voor iedereen te doen is en gewoon toch leuk om te doen blijft."