• Met z'n allen op de foto na afloop van het toernooi.

    Ali van Vemde

Knotshockeytoernooi voor basisscholen

WIJK BIJ DUURSTEDE Vrijwel alle groepen 3, 4 en 5 van de Wijkse basisscholen waren woensdagmorgen present bij het jaarlijkse knotshockeytoernooi bij hockeyvereniging Dorsteti. Het is voor de vijfde keer dat dit evenement werd georganiseerd. Het werd een feest, waarbij de kinderen sportief hun partijtjes speelden.

Ali van Vemde

Voorzitter Egon Nieskens opende het toernooi rond kwart voor negen. Daarna gingen de ongeveer 550 kinderen met hun begeleiders op weg naar het veld waar zij moesten spelen. Vol enthousiasme gingen ze aan de slag. Niet voor iedereen waren alle spelregels meteen even duidelijk, maar het plezier was er niet minder om. De wedstrijdjes die werden gespeeld duurden ongeveer een kwartier, daarna had men even de tijd om naar het volgende veld te gaan. Het was een vrolijk gezicht, de 75 teams met de vrolijk gekleurde shirtjes van de verschillende scholen.

VRIJWILLIGERS Om alles deze dag in goede banen te leiden waren er zo'n veertig vrijwilligers die mee hielpen. Hieronder waren 24 leerlingen van het ROC Midden Nederland. Tot kwart over twaalf werden zo'n driehonderd wedstrijden gespeeld. Daarnaast was er een groot springkussen, waar de teams die even vrij waren zich uitstekend op vermaakten. Vanwege het 5-jarig bestaan was er een grote ballonnenboog en stond er een echte ijscokar. Zonder de sponsors, waaronder de Rabobank en Het Veerhuys is het niet mogelijk om dit allemaal te organiseren. Ook de ijsjes werden gesponsord en de kinderen kregen van Het Veerhuys een prachtige zonnebril. In de pauzes kon er volop gedronken worden en gegeten.

SPORTIEVE DAG Rob Marcus is de initiatiefnemer van het knotshockeytoernooi. Het is een laagdrempelige manier om kinderen kennis te laten maken met de sport. Knotshockey is een variant op gewoon hockey. De sticks (knotsen) zijn gemaakt van zacht materiaal, zodat de kans op blessures minimaal zijn. Met dit knotshockeytoernooi wil Dorsteti vooral voor elkaar krijgen dat kinderen ontdekken hoe leuk het is om te sporten. Veel kinderen besteden hun vrije tijd achter de spelcomputer of de televisie en dat is slecht voor de gezondheid. Het was duidelijk dat de kinderen genoten van dit toernooi.

AFSLUITING Om kwart over twaalf werd het eindsignaal gegeven en mochten alle kinderen naar het kunstgrasveld. Tijd voor de voorzitter om iedereen te bedanken voor het doen slagen van deze dag en om een mooie foto te maken van alle kinderen (met zonnebril natuurlijk) . Bij de sportvelden werden ze opgehaald door de ouders en het was mooi om de enthousiaste verhalen te horen. Het lustrum toernooi was dan ook zeer geslaagd, mede dankzij het prachtige weer. Kinderen die enthousiast zijn geworden kunnen zich natuurlijk als lid opgeven bij de vereniging en echt hockey leren spelen. Dorsteti weet met sportiviteit en gezelligheid als basis ieder jaar meer leden te trekken. Wie weet, zijn hier wel talentjes onder die straks op de grote toernooien ons land vertegenwoordigen.