Kleurrijk Uit in Wijk

Podia met artiesten en kramen vol informatie, internationale producten en diverse eetgelegenheden zorgen voor een feestelijk aangeklede binnenstad. Van 12.00 tot 18.00 uur vindt u er informatie over duurzame producten, culturele activiteiten en cursussen. De podium optredens beginnen om 14.00 uur. Vanaf 18.00 uur gaan de muzikale optredens door en kunt u terecht bij de vele eetgelegenheden in de binnenstad, maar er staan ook kramen met wereldse gerechten. Het avondprogramma loopt tot 1.00 uur door bij de horeca met muziek op diverse podia's. De Maleborduurstraat is deze dag één groot terras, in de Peperstraat ligt een lange rode loper waar om 13.30 en 15.00 uur de Parade van diverse Wijkse winkeliers te zien is. Alle geloofsgemeenschappen uit Cothen en Wijk bij Duurstede zijn aanwezig, de kerken zijn open en het Wijks Vocaal geeft om 15.00 uur een concert in de Grote Kerk. Om 16.30 uur is er op het podium op de Markt een bijzondere Fairtrade aankondiging.

Kleurrijk Wijk

Het Kleurrijk Wijk festival wordt dit jaar voor de 20ste keer georganiseerd. De internationale markt is een mix van informatie, eten en kunstnijverheid uit alle delen van de wereld. Op het Wereld Kinder Plein in de Klooster Leuterstraat op het plein achter de RK kerk, worden kinderen bewust gemaakt van de betekenis van andere culturen. Jong en oud kunnen hier kennismaken met Afrikaanse gewoontes en gebruiken. Stichting African Center verzorgt in een grote tent diverse educatieve activiteiten, waaronder muziekworkshops. Ook zijn er diverse kinderactiviteiten verzorgd door Spelerij Maatjes, de Kresj en Kind & Co. en zijn er diverse kinderattracties en een podium waar je mee kunt doen aan de wedstrijd 'Het talent van Kleurrijk Wijk 2015'.

Uitmarkt

Het uitgangspunt van de Uitmarkt is dat iedereen die met cultuur bezig is, zich kan presenteren. Hier treft u alle verenigingen, organisaties en particulieren die actief zijn met cultuur. Dansscholen, muziekverenigingen, popbands, muzieklessen, koren, toneel, zangers en zangeressen vindt u er. Op het podium bij café De Veldpoort is de hele dag bluesmuziek, bij café 'Bij die 2' staat een Rock & Roll podium en bij De Engel is een podium met amusement van Latin, nederpop tot 's avonds het Dak eraf gaat. Op het Haventerrein is vanaf 20.00 uur speciaal voor de jeugd een DJ podium, bij café 't Hoff is om 14.00 uur een workshop Argentijnse Tango, vanaf 16.30 uur klinkt er jazzmuziek. Op het marktplein treden de dansgroepen, theaterschool en koren op. Om 20.00 uur is er een speciaal optreden van de productiegroep van de theaterschool met een compilatie uit de musical Sister act. Aansluitend kunt u genieten van de Music and showband Letz Groove met Tropical muziek.

Voor meer informatie: info@calypsotheater.nl. Kijk voor het hele programma op www.calypsotheater.nl