• Vertegenwoordigers goede doelen KlantenSpaarpas met in het midden Henk Drok en Henk Lakerveld van de Stichting KlantenSpaarPas

    Ali van Vemde

KlantenSpaarPas steunt goede doelen

Ali van Vemde

Onder het motto 'Samen houden we Wijk vitaal', hebben de ondernemers, gesteund door de gemeente en het ondernemersfonds, gezamenlijk geïnvesteerd in een ingrijpende modernisering van het spaarsysteem en in een nieuwe website. Hiermee wordt het goede-doelen sparen mogelijk. Het.  bestuur van de Stichting KlantenSpaarPas zal vanaf nu ieder jaar vier goede doelen uitkiezen. Deze verenigingen maken voor dat jaar kans op de steun van de spaarders. Daarbij maken alle verenigingen en andere, het algemeen belang dienende organisaties binnen de gemeente, kans. Vorige week werd met de verenigingen die voor dit jaar zijn gekozen, de handtekening gezet. Dit gebeurde bij De Graanschuur.

GOEDE DOELEN Dit jaar heeft de KlantenSpaarPas gekozen voor vier uiteenlopende goede doelen. Wijks Vocaal, Harmonie Concordia, Voedselbank Kromme Rijn en Volleybalvereniging Bourgondië. Vertegenwoordigers van deze verenigingen kwamen bijeen om dit officieel te maken. Dit gebeurde onder het genot van een kop koffie en een overheerlijk stuk taart. Allen zijn erg blij met dit mooie initiatief van de KlantenSpaarPas. Zeker nu de subsidies veel minder zijn of zelfs zijn stopgezet, is dit zeer welkom. Het valt voor de verenigingen niet mee om het hoofd boven water te houden. Zo kan iedereen een doel naar keuze steunen.

SPAARPUNTEN Spaarders kunnen vanaf nu een kwart van hun gratis verkregen spaarpunten reserveren voor een goed doel. Op de website www.klantenspaarpas.nl. kunnen ze zelf instellen voor welke vereniging ze willen sparen. Tussentijds kan deze keuze ook worden gewijzigd. Op de website is precies te zien hoeveel spaarpunten elke organisatie al heeft gescoord. Zo steunen de spaarders én de betrokken ondernemers het verenigingsleven in de gemeente.

EXTRA STEUNEN De goede doelen zelf kunnen hun leden en donateurs enthousiasmeren om zich via de website aan te melden en hen zo extra te steunen. Hoe meer er bij de aangesloten ondernemers wordt gekocht, des te meer geld kan er na een jaar worden uitbetaald aan de goede doelen. In deze lastige tijden vormt dat extraatje ongetwijfeld een welkome aanvulling voor de 'clubkas'.

KLANTENSPAARPAS Sinds 2005 kunnen inwoners van de gemeente gebruik maken van de KlantenSpaarPas, een initiatief van de Stichting KlantenSpaarPas. Zo wordt gespaard bij iedere aankoop bij een van de ruim 40 deelnemende winkeliers in Wijk bij Duurstede en Langbroek. Sparen kan met de spaarpas of via de SpaarApp. Op de website is alle informatie te vinden.