• Licht en donker vorig jaar, een groot succes

    Wes Janssen

Klank en Lichtspel "Licht en Donker" in oktober weer te zien

WIJK BIJ DUURSTEDE Onder de titel "Licht en Donker in Wijk bij Duurstede" wordt op 11, 12 en 13 oktober een nieuwe variant gebracht op het in Wijk bij Duurstede bekende Klank en Lichtspel.
Er zullen op alle 3 de avonden 4 voorstellingen worden gespeeld, startend vanaf 19.30 uur. Elk volgend half uur start een volgende groep. Er kunnen maximaal 40 personen per keer deelnemen. De voorstelling omvat een wandeltocht van ruim een uur, er is geen mogelijkheid om tussentijds te gaan zitten dus het vraagt wel enige conditie. De tocht is geschikt voor rolstoelen.

De kaartverkoop is gestart op vrijdagochtend 14 september om 9.30 uur. Vanwege de beperkte beschikbaarheid is reserveren niet mogelijk. De kaarten kunnen alleen tegen directe betaling worden afgehaald bij de VVV aan de Markt in Wijk bij Duurstede. Kaarten kosten € 15,00.

De eerste versie van Klank en Licht werd in de 60-er jaren gespeeld op Kasteel Duurstede, onder aanvoering van toenmalig burgemeester Kentie, die de toeristische waarde van Wijk wilde versterken. De tweede versie werd eveneens opgevoerd op Kasteel Duurstede in 2009 met als titel Duister Duurstede, geproduceerd en geregisseerd door de veel te vroeg overleden Wijkse theatermaker Wernard Zilver. Zijn dochter Rosie Zilver en zoon Sallo Zilver zullen aan Klank en Licht 3.0 meewerken.

Klank en Licht 3.0 wordt uitgevoerd op bekende en minder bekende plekjes in de binnenstad van Wijk bij Duurstede. Het publiek wordt door begeleiders meegenomen op een wandeltocht langs diverse locaties, die start vanaf café Ome Ko aan de Maleborduurstraat.
Op elke locatie wordt een deel verteld van een liefdesverhaal dat zich afspeelt in 1963. Het verhaal is niet waargebeurd, maar ongetwijfeld zo herkenbaar dat het zo maar waargebeurd zou kunnen zijn. Herinneringen komen tot leven aan het Wijk bij Duurstede van die tijd, waarbij muziek en personages van toen een belangrijke rol spelen.

Initiatiefnemers van deze productie zijn Gerrit Onink, Ineke Fraza en Wil Kosterman, die tekenen voor het verhaal, licht en geluid en de regie. Het productieteam bestaat verder uit Charlotte Onink, Ans de Bruijn en Matty de Bruijn, aangevuld met vele enthousiaste vrijwilligers. Bart Koster producties maakte de geluidsband. Ome Ko'or en een aantal Wijkse zangers zorgen op een aantal locaties voor live muziek. Het verhaal wordt op band verteld door Marleen Molendijk, WillemVernooij en Til en Dien. Kostuums worden gemaakt door Sjaan Schreuder en Änny Smit. Website en logo zijn gemaakt door Wilfred ten Heuvel.
Voor actuele informatie kan men ook terecht op www.klankenlichtspelwijkbijduurstede.nl.