Kalfjesdag bij Brienenshof en Abrona Bossewaard

COTHEN Kaasboerderij de Brienenshof in Cothen zet op paaszaterdag 26 maart van 10.00 uur tot 16.00 uur de deuren open voor de jaarlijkse Kalfjesdag. Er is die dag van alles te beleven: er zijn kalfjes die je kunt aanraken, de hoefsmid laat zien hoe je een hoef beslaat, je kunt ponyrijden en er is een koe die in de schijnwerpers wordt gezet. In de kaasmakerij van de Brienenshof kan voor de paasdagen een boterlammetje worden gemaakt van echte boerenboter, leuk voor op de paastafel.

ZORGBOERDERIJ Ook zijn er tijdens Kalfjesdag weer activiteiten op zorgboerderij Abrona De Bossewaard, de buren van de Brienenshof. Zo kunnen de kinderen elk uur eieren zoeken. De Bossewaard werkt samen met verschillende sociaal ondernemers. In de lunchroom bijvoorbeeld wordt de ondernemer ondersteund door cliënten. Je kunt er pannenkoeken eten van 'het verhaal van Koning Pannenkoek' en kroketten van Monsieur Croquettes. Op De Bossewaard kun je ook broodjes bakken, knutselen in de stal en er is een speurtocht uitgezet. Ook kun je deelnemen aan een workshop 'wilde planten plukken'.

ABRONA Abrona is een christelijke organisatie, gespecialiseerd in dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking. Abrona biedt 1.700 cliënten ondersteuning bij wonen, werken en dagopvang, en ambulante begeleiding. Ook biedt Abrona vele vormen van behandeling. De woon- en dagbestedingslocaties en bedrijfsmatige activiteiten zijn vrijwel allemaal gevestigd in de provincie Utrecht. 1500 professionele medewerkers, ondersteund door 700 vrijwilligers, zetten zich dagelijks in voor de cliënten. De nadruk ligt, daar waar mogelijk, op ontwikkeling. Samen met alle betrokken mensen in het leven van de cliënt probeert Abrona een bijdrage te leveren aan het verwerven en behouden van een eigen plek in de samenleving. Met én voor de cliënt.