Jubileumconcert Davina

RIJSWIJK Het is alweer 15 jaar geleden dat Vrouwenkoor Davina werd opgericht. Dat jubileum wordt gevierd met een feestelijk jubileumconcert op zaterdag 7 juli. Het concert vindt plaats in de Martinuskerk te Rijswijk (GLD) en begint om 19.30 uur. Het koor maakt dan een muzikale reis door Europa. De reis gaat onder andere van het zonnige zuiden in Spanje en Italië, naar Scandinavië, Oost-Europa en de Baltische Staten. Het belooft een heel afwisselend programma te worden. Davina zingt speelse liefdesliedjes uit de middeleeuwen en van recentere data. Maar er worden ook klassieke werken uitgevoerd van onder andere Fauré, Schubert en Edward Elgar.

Voor deze speciale gelegenheid vindt er een optreden plaats van het koor met de sopraan Esther Putter. Esther Putter treedt op als solist in oratorium, opera en lied. Daarnaast is zij actief als zangpedagoge. Samen met Esther zingt Davina 'Ständchen' van Schubert. Gregory Wammes begeleidt het koor op de piano bij de liederen die niet a-capella gezongen worden. Het concert staat onder leiding van Frank van der Velden (dirigent)

Vrouwenkoor Davina telt momenteel 13 leden, 7 uit Wijk bij Duurstede en omgeving en 6 uit Rijswijk/Maurik en omgeving. Het koor wil groeien naar 16 leden. Voor belangstellenden is het jubileumconcert een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met het koor.

Entree: toegangskaarten à € 10,- (inclusief een hapje en een drankje). Reserveren: info@vrouwenkoordavina.nl of aukjeboer.wbd@gmail.com (Wijk bij Duurstede) of a.coolsma@upcmail.nl (Rijswijk/Maurik).